دنياي پزشكي دنياي پزشكي .

دنياي پزشكي

فايل روتاري M3-L Blue 2017

فايل روتاري M3-L Blue 2017

مشخصات و اطلاعات فايل روتاري M3-L Blue 2017: 

فايل روتاري M3-L Blue 2017 از جمله تجهيزات دندانپزشكي است كه ساخت كشور چين مي باشد و جهت درمان ريشه دندان استفاده مي گردد. فايل روتاري از جمله ابزاري است كه جهت خالي كردن كانال دندان جهت عصب كشي و درمان ريشه مورد استفاده قرار مي گيرد. فايلهاي روتاري بر اساس ويژگي هايشان به انواع مختلفي دسته بندي مي شوند كه فايل روتاري M3-L Blue 2017 يكي از اين فايلها بوده و ما سعي داريم تا شما را با فايل روتاري M3-L Blue 2017 و ويژگي ها و كاربرد آن در درمان ريشه دندان آشنا كنيم.

به طور كلي فايل روتاري M3-L Blue 2017 فرم ريشه دندان را به خود گرفته و عمليات درمان انجام مي گردد. در گذشته درمان ريشه دندان به وسيله دست انجام مي گرفته اما امروزه اين فايل ها ي روتاري عمل پاكسازي و تخليه كانالهاي ريشه را انجام مي دهند. 

فايل روتاري M3-L Blue 2017 محصولي پركاربرد در بازار تجهيزات دندانپزشكي است كه توسط كمپاني united Dental توليد شده است و به دليل، محصولات با كيفيت و با قيمت مناسب از كمپاني هاي محبوب در ايران است. اين نوع فايل روتاري داراي طراحي ويژه مولتي تيپر است. از ويژگي هاي اين فايل مقاومت بالا در برابر شكست و قدرت برش بالا است. 

راهنماي مصرف فايل روتاري M3-L Blue 2017: 

  1. ابتدا به وسيله K فايل دستي استيل سايز ۱۰ و ۱۵ كانال را بررسي كرده و طول كانال را اندازه گيري نماييد.
  2. با Open File يك سوم كرونالي كانال را آماده سازي كنيد(سرعت ۳۵۰rpm و تورك ۳n/cm2)
  3. پس از شستشوي كانال با پث فايل ۱۹ يك گلايد پث ايجاد كنيد(سرعت ۳۰۰rpm و تورك In/cm2)
  4. با توجه به سايز كانال از يكي از فايل M3-L Blue استفاده شود. هم مي توان با حركت رسيپروكال ( ۱۸۰درجه در جهت عقربه هاي ساعت و ۶۰ درجه در جهت عكس آن) از فايل استفاده شود و هم به صورت روتاري
  5. همانند M3-L بايد مرتب عمل پاكسازي فلوتها ، ايريگيشن و Recaptiulation تكرار شود (مخصوصا در ۱/۳ اپيكال)

 

از كجا بدانيم عمل پاكسازي كانال دندان كامل شده است؟

  • در صورتي كه نوك فايل پر از دبري شده باشد عمل پاكسازي كامل است. 
  • در صورتي كه فايل 25 به طول كار كرد نرسد، فايل 20 براي رساندن به طول كار كرد كافي است.
  • وارد كردن يك فايل دستي به كانال كه سايز نوك آن معادل فايل M3-One با طول كار كرد مي باشد.
  • در صورتي كه طول كاركرد را رفت و شل نباشد آماده سازي كامل است در غير اينصورت بايد از يك فايل M3-One بزرگتر استفاده كنيم.

 

ويژگي هاي فايل روتاري M3-L Blue 2017:

  • قابل استفاده همراه با موتور و ميكروموتورهاي اندو و داراي قابليت عملكرد رسيپروكال 
  • قابليت كار با انواع دستگاه روتاري
  • مقاومت بالا در برابر شكستگي
  • قابليت برش بالا
  • حداكثر گشتاور (تورك) ۲ نيوتن بر سانتيمتر
  • طول: 21 يا 25 يا 31 mm (قابل انتخاب)
  • سرعت : حداكثر ۵۰۰ دور در دقيقه
  • داراي انعطاف پذيري عالي و ساخته شده از آلياژ نيكل تيتانيوم
  • مناسب جهت برداشت دنتين و شكل دهي كانال تنها با استفاده از يك فايل
  • مناسب جهت شكل دهي و آماده سازي در درمان اندو
  • استاندارد: CE اروپا/ISO

 

بسته بندي اين فايل شامل سه عدد فايل اسورت مي باشد:

  • ۱ عدد فايل M3LB-1 (سايز ۱۵، تقارب ۶)
  • ۱ عدد فايل M3LB-2 (سايز ۲۰، تقارب ۷)
  • ۱ عدد فايل M3LB-3 (سايز ۲۵، تقارب ۸)

 

تفاوت فايل هاي روتاري Blue 2018 و Blue 2017:

فايل هاي روتاري ام تري بلو 2018 نسبت به فايل روتاري ام تري M3 Blue 2017 داراي برندگي بالاتري هستند و همچنين مقاومت بيشتري در برابر شكستن دارند و از جهت تقارب و سايز نيز متفاوت هستند. 

منبع: 

خريد فايل روتاري M3-L Blue 2017 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳ تير ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۱۰:۱۵ توسط:محمد افخمي موضوع:

لايت كيور چيست و چه كاربردي دارد؟

لايت كيور چيست

در گذشته يكي از  عمده ترين دلايل مراجعه به دندانپزشكي، دندان هاي شكسته و خالي بود؛ در اين حالت دندانپزشكان از آمالگام براي ترميم و پر كردن آن ها استفاده مي كرد. اما استفاده از آمالگام مزايا و معايبي دارد. اما امروزه با روي كار آمدن كامپوزيت، استفاده از مواد آمالگام بسيار كاهش پيدا كرد. كامپوزيت ها خميري شكل هستند و هنگام رسيدن نور به آن شروع به سفت شدن مي‌كنند. دستگاه لايت كيور در واقع همين وظيفه را بر عهده دارد. در ادامه اين مقاله همراه ما باشيد تا در رابطه با لايت كيور بيشتر بدانيم.

 

 لايت كيور چيست؟

دستگاه لايت كيور از دو كلمه لايت (Light) به معني نور و كيور (Cure) تشكيل شده كه به معني معالجه و درمان است و اين وسيله جز لوازم لاينفك در درمان هاي ترميمي مي باشد. كامپوزيت هايي كه امروزه براي ترميم دندان استفاده مي شوند حالت خميري دارند كه به آنها كامپوزيت هاي نوري گفته مي شود. هنگامي كه نور به اين كامپوزيت ها مي رسد، شروع به سفت شدن مي كند زيرا آن ها مخلوطي از مونومرها هستند كه هنگام رسيدن نور به آن سفت و محكم مي شود.

نور استفاده شده در اين دستگاه ليزر و نور ماوراءبنفش نبوده به همين دليل قدرت نفوذ آن تنها 2 ميليمتر است. به همين دليل هنگام استفاده از كامپوزيت بايد آن را به صورت لايه اي استفاده كرد تا دستگاه لايت كيور بتواند لايه به لايه اين موارد را مستحكم كند. هنگامي كه لايه كامپوزيت در حدود 2 ميليمتر است شما بايد زمان دستگاه را بين 20 تا 30 ثانيه تنظيم كنيد.

 

عوامل موثر در خريد لايت كيور:

  1. توان مناسب نور خروجي دستگاه بر حسب ميلي وات بر سانتي متر مربع
  2. طول موج مناسب نور خروجي (طول موج نور مرئي بين ۴۰۰ تا ۷۰۰ نانومتر است و بيشترين حساسيت كامپوزيت ها در ۴۰۰ تا ۵۲۰ نانومتر (نور آبي) است.)
  3. مدت زمان تابيدن نور به كامپوزيت تا سفت شدن آن (كيورينگ) كه بهترين حالت آن بطور متوسط بين ۳ تا ۵ ثانيه است.
  4. طراحي و ارگونومي
  5. اندازه و زاويه سري
  6. طول عمر باتري
  7. پشتيباني و خدمات
  8. قطر لايت گايد
  9. قيمت
  10. شركت سازنده 

 

انواع لايت كيور:

لايت كيورها در دو نوع موجود هستند:

  1. هالوژن: اين لايت كيورها جزء اولين دسته توليد شده بودند كه به دليل هالوژن به كار رفته در آن ها مصرف برق بالايي داشته و گرماي زيادي توليد مي كنند. به همين دليل اين دسته از لايت كيورها به فن خنك كننده مجهز هستند كه اين فن صداي زيادي توليد مي كند. 
  2.  LED: امروزه اكثر لايت كيورها داراي LED هستند كه مصرف پايين و عدم توليد گرما و وجود فن در آنها سبب شده تا محبوبيت بيشتري نسبت به ساير لايت كيورها داشته باشند. تنها نقطه ضعف لايت كيورهاي LED اين است كه طول موج آن نسبت به لايت كيور هالوژني در بازه كوچكتري قرار دارد.

  3. پلاسما آرك: اين لايت كيور داراي شدت تابش ۶۰۰ تا ۲۰۵۰ ميلي وات بر سانتي متر مربع در مدت زمان 1 تا 3 ثانيه است. اين لايت كيور به دليل قيمت و وزن زياد، پرتابل نبودن و نياز به فيلتر داخلي براي انتخاب نور آبي پر طرفدار نيست.

  4. ليزر: اين لايت كيور عمق كيورينگ بيشتري دارد و با افزايش فاصله، تاثير كيورينگ كاهش نمي يابد. اين لايت كيور هم به دليل قيمت زياد، سايز بزرگ و وزن زياد پر طرفدار نيست.

نوع ديگري از انواع لايت كيور به دو دسته با سيم و بدون سيم (شارژي) تقسيم مي شوند. 

تست كارايي لايت كيور:

بيشترين پليمريزاسيون كامپوزيت ها تحت تأثير عواملي چون شدت اشعه دستگاه لايت كيور، طول موج اشعه و مدت زمان نور دادن آن است. هر چقدر ميزان نوردهي را افزايش دهيد شدت اشعه تغييري نخواهد كرد به همين دليل لازم است ميزان اشعه مدام مورد بررسي قرار گيرد. در بسياري از موارد معاينه چشمي صورت مي گيرد كه اصلا قابل اعتماد نيست. زيرا ممكن است يك دستگاه به ظاهر پر نور باشد اما از طول موج كافي برخوردار نباشد.

بررسي سختي سطحي نيز روش مطمئني نيست، زيرا حتي دستگاه هايي كه شدت نور خيلي كمي دارند، مي توانند سطح كامپوزيت را به طور كامل پليمريزه كنند، استفاده از آزمون سختي به كمك سوند پس از سخت شدن كامپوزيت پايه علمي نداشته و نمي تواند نشانه كارائي مطلوب دستگاه لايت كيور باشد.

امروزه انواع مختلفي از راديومتر هاي دندانپزشكي وجود دارد كه استفاده از آنها روش قابل قبولي براي ارزيابي كارائي دستگاه كيور مي باشد و دندانپزشك به كمك آن مي تواند دستگاه لايت كيور خود را جهت بررسي نمايد.

 

بهترين لايت كيور دندانپزشكي:

لايت كيورها در برندهاي مختلف و در مدل هاي مختلفي توليد و به بازار تجهيزات دندانپزشكي عرضه مي شوند. از جمله شركت هاي توليد كننده اين دستگاه ها مي توان به برند دنت لايت، اولترادنت، كوكسو، وودپيكر، برند مونيتكس، برند بلو دنت، تري ام و … اشاره كرد كه هر كدام مدل ها و ويژگي هاي مختص به خود دارند.

يكي از برندهاي معتبر در زمينه توليد لايت كيورها مي توان به برند وودپكر اشاره كرد. لايت كيور وودپكر در انواع مختلفي توليد شده اند كه شما مي توانيد متناسب با نياز خود بر اساس اطلاعات موجود در سايت راستين هسته سلامت انتخاب و خريد خود را انجام دهيد.

 

آيا اشعه آبي رنگي دستگاه لايت كيور مضر است؟

 

همانطور كه گفته شد عملكرد اين دستگاه ها به اين صورت است كه يك نور آبي به دندان تابيده شده و باعث سفت شدن كامپوزيت مي شود. اين نور آبي از طيف نورهاي مرئي و با ليزر متفاوت است. نور اين دستگاه هيچ گونه آسيبي به بافت هاي دندان وارد نكرده و فقط اگر به مدت طولاني به نور آن نگاه كنيد، ممكن است به بيماري هاي چشمي از جمله آب مرواريد دچار شويد. به همين دليل است دندانپزشكان و دستياران آن ها در هنگام استفاده از لايت كيور از عينك هاي مخصوص و تلق هاي نارنجي استفاده مي كنند تا از تماس چشمي مستقيم با اين نور آبي جلوگيري شود.

نور آبي دستگاه لايت كيور با ليزر متفاوت است اما نكته جالب اين است كه هر درماني كه با اين دستگاه انجام مي شود را نيز مي توان با ليزر انجام داد. 

 

عوامل موثر بر شدت نور خروجي دستگاه لايت كيور:

  • تغييرات ولتاژ برق محل كار
  • خرابي فيلتر
  • آلودگي نوك دستگاه
  • مات شدن و ضعيف شدن لامپ
  • تضعيف منعكس كننده نور
  • خرابي  اجزا الكتريكي
  • شكستگي انتقال دهنده نور
  • قطر كم نوك دستگاه
  • فاصله نوك با محل ترميم هنگام كيور كردن و زمان تابش نور نمونه هايي از اين عوامل هستند.

 

خرابي دستگاه لايت كيور:

دستگاه لايت كيور مي تواند به دلايل مختلفي خراب شود اما رايج ترين دلايل آن شامل:

  1. باتري: اين خرابي در لايت كيورهاي شارژي كه داراي باتري ليتيومي 3.7 ولتي هستند اتفاق مي افتد. خراب شدن باتري در اين دستگاه سبب مي شود تا ديگر روشن نشده و يا پس از روشن شدن سريع خاموش شوند. علت اين خرابي شارژ كردن طولاني مدت باتري است.
  2. خرابي لامپ LED: در لايت كيورهايي كه داراي LED هستند ممكن است بعد از مدتي پس از استفاده از دستگاه لامپ كلا معيوب و يا كم نور شود. در اين حالت اين لامپ بايد تعويض شود، اما هنگام تعويض آن به قطب مثبت و منفي آن دقت كنيد.
  3. ضعيف شدن شدت نور: اين ايراد معمولا به دليل لايت گايد است كه نبايد خراش يا شكستگي داشته باشد.
  4. روشن نشدن لايت كيور: در اين حالت ابتدا دكمه هاي خاموش يا روشن شدن دستگاه بررسي مي شود. و يا ممكن است از باتري بوده و حتي در برخي مواقع ممكن است ايراد از برد دستگاه باشد، در اين مورد ابتدا قطعاتي مثل ترانزيستور و سپس ساير قطعات را بررسي كنيد.
  5. فن دستگاه كار نمي‌كند: اين مورد در لايت كيورهاي هالوژني وجود دارد كه به دليل گرماي هالوژن از فن استفاده مي شود. در برخي مواقع ممكن است فن به دليل قطعي يا معيوب شدن از كار بيافتد.

 

تفاوت لايت كيور با آمالگاماتور:

همانطور كه در بالا گفته شد تفاوت لايت كيور با آمالگام بيشتر به دليل ماده اي است كه براي ترميم استفاده مي شود. به طور كلي آمالگاماتور براي كار با آمالگام و لايت كيور براي ترميم هاي كامپوزيتي مورد استفاده قرار مي گيرد. امروزه بيشتر از كامپوزيت براي ترميم دندان و حتي پر كردن استفاده مي شود.

زيرا كامپوزيتها به دليل طبيعي بودن آن در ظاهر جزو محبوب ترين مواد پركردني دندان هستند و به همين دليل استفاده از اين دستگاه بيشتر از آمالگاماتور كاربرد دارد.

 

ضدعفوني كردن لايت كيور ها:

از متداول ترين راه هاي ضدعفوني لايت كيورها، اتوكلاو كردن است. اما اگر جنس آن فلز باشد بايد از محلول ضدعفوني، گاز و الكل استفاده كرد. اما ترجيحا زمان استفاده بهتر است از شيد هاي مخصوص دستگاه كيورينگ استفاده شود. مي توان براي ضدعفوني سري ها از سلفون استفاده كرد.

منبع: 

لايت كيور چيست و چه كاربردي دارد


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱ تير ۱۴۰۲ساعت: ۱۱:۰۹:۲۹ توسط:محمد افخمي موضوع: