دنياي پزشكي دنياي پزشكي .

دنياي پزشكي

ممبرين دندانپزشكي

ممبرين دندانپزشكي

مشخصات و اطلاعات ممبرين دندانپزشكي:

افراد به دلايل مختلف مجبور به كشيدن دندان مي شوند. ممبرين دندانپزشكي يكي از تجهيزات دندانپزشكي است كه امروزه پس از كشيدن دندان به كار مي رود. ممكن است دندان پوسيدگي بيش از حد داشته باشد و يا اينكه شكسته شده و يا به دلايل مختلف بيفتد. در اين هنگام بدن به صورت خودكار جاي خالي دندان از دست رفته را پر مي كند و لثه ها و همچنين استخوان فك در طي مرور زمان تحليل رفته و شكل ديگري به خود مي گيرند. در گذشته هيچ وقت افراد به دنبال جايگزين كردن دندان از دست رفته نبودند.

روند عادي و جاري بين مردم بدين صورت بود كه در كهنسالي و با از بين رفتن بيشتر دندانها ما بقي دندان هاي سالم را نيز مي كشيدند و به جاي آن يك سري كامل دندان مصنوعي مي گذاشتند.

اما امروزه با پيشرفت تكنولوژي ديگر استفاده از دندان مصنوعي به عنوان آخرين راهكار تلقي مي شود و با روي كار آمدن ايمپلنت كم كم به جاي دندان مصنوعي به فكر جايگزيني و ايمپلنت دندان هستند. در اين ميان به دليل هزينه هاي بالاي ايمپلنت ممكن است بين زمان از دست رفتن دندان و ايمپلنت فاصله بيفتد. به همين دليل جاي دنداني كه افتاده است بسته مي شود.

لذا در زمان كاشت دندان و ايمپلنت دندانپزشك به دليل نبود جايگاه مناسب براي قرار دادن پيچ جهت ايمپلنت مجبور به استفاده از روشهاي جايگزين مي شود و يا در برخي موارد ايمپلنت ممكن نمي گردد. ممبرين دندانپزشكي به عنوان يكي از مواد مهمي كه در دندان پزشكي به كار مي رود در اينجا به كمك دندانپزشك آمده و باعث مي شود تا بيمار بتواند دندان از دست رفته خود را باز بدست آورد.

در ادامه به نحوه عملكرد ممبرين دندانپزشكي و توضيح كامل در اين زمينه مي پردازيم.

عملكرد ممبرين دندانپزشكي:

زماني كه استخوان فك و يا لثه  بر اثر بيماري هاي پريودنتال و يا انواع مشكلات مادرزادي تحليل مي رود باعث مي شود كه ظاهر لثه از بين رفته و خراب شود. در اين هنگام دندانپزشك جهت بازسازي و ترميم ظاهر لثه بيمار اقدام به جايگذاري بافت در قسمت آسيب ديده مي كند.

ممبرين دندانپزشكي كه در واقع همان پوست آسلولار درميس انساني است كه از بافت هاي انساني و نسوج آلوگرافت تهيه شده است به عنوان پركننده يا فيلر بخش آسيب ديده ي لثه را پر كرده و دندانپزشك به كمك ممبرين به پر كردن قسمت از بين رفته ي لثه مي پردازد. آلوگرافت در انسان به عنوان يك نسج سفت و سفيد رنگ وجود دارد. اين نسج مقاوم جايگاه خوبي براي قرار گيري و پيوند خوردن با سلول هاي مجاور خود است. به همين دليل مي توان جهت انواع ترميم هاي استخواني ازاين نسج انساني استفاده كرد.

ممبرين دندانپزشكي با قرارگيري در قسمت آسيب ديده ي لثه با بافت هاي خوني تركيب شده و به توليد و رشد سلول هاي بنيادي مي پردازد. ممبرين دندانپزشكي به سه حالت پودري، غشايي و كلاژن وجود دارد. ممبرين با هر كدام از اين سه حالتي كه در بازار موجود مي باشد مي تواند به دندانپزشك جهت انواع عمل هاي ترميمي و زيبايي و ايمپلنت كمك كند.

 

چگونگي استفاده از ممبرين دندانپزشكي:

  • از ممبرين دندانپزشكي جهت استفاده در جراحي هاي مربوط به سينوس ليفت در ايمپلنت استفاده مي شود. در اين روش دندانپزشك با كمك ممبرين بخش هاي مورد نياز جهت ايجاد حفره براي پيچ كردن اوليه ي دندان با ممبرين پر كرده و اقدام به ساخت تركيبي استخواني جهت پايدارسازي پيچ هاي ايمپلنت مي كند. در اين راستا لازم است تا ممبرين مورد استفاده از كيفيت بالايي برخوردار باشد و با دقت در محل اصلي قرار گيرد زيرا كه امكان لق شدن و يا جايگيري نامناسب پيچ وجود دارد.
  • ممبرين دندانپزشكي را مي توان به عنوان فيلر براي پر كردن بخش هاي آسيب ديده در لثه نيز استفاده كرد. در اين شرايط مي توان از ممبرين پودري جهت پر كردن قسمت از بين رفته استفاده نمود و با ممبرين غشايي يا كلاژن روي آن را بازسازي كرد. بدين ترتيب بافت استخواني از بين رفته پس از مدتي با ممبرين ادغام شده و تبديل به يك بخش ثابت و مقاوم مي گردد و اثري از فرو رفتگي يا نا هماهنگي در لثه ديده نمي شود.
  • در برخي موارد ممبرين دندانپزشكي ميتواند به عنوان يك نيروي كمكي براي لثه ايجاد شود. در اين هنگام به جهت افزايش حجم در لثه هاي تحليل رفته و تقويت بافت نرم در اطراف لثه مي توان از ممبرين استفاده كرد و آن را به حالت عمل ترميمي در بافت قرار داد.
  • يكي از موارد پر كاربرد ممبرين دندانپزشكي در هنگام كشيدن دندان مي باشد. زماني كه دندان بيمار به دلايل مختلف كشيده مي شود حفره ي ايجاد شده در آن توسط ممبرين دندانپزشكي پر مي شود.

اين امر بدين دليل مي باشد كه بيمار بتواند پس از مدتي جايگزين دندان را با ايمپلنت پر كند و حالت لثه تغيير پيدا نكند. در اين زمينه بايد دقت داشت تا ممبرين در جايگاه اصلي و حفره ي دنداني قرار گيرد و با حفره خالي كاملا منطبق باشد و درگيري لازم را با بافت خوني پيدا كند زيرا كه در صورت عدم اتصال و درگيري با بافت ممكن است زمان طولاني براي بازسازي و ترميم استخوان لازم باشد.

  • علاوه بر اين موارد از ممبرين دندانپزشكي در ترميم هاي نقص هاي دورا و يا در هرني و ماموپلاستي نيز، بنا به شرايط بيمار و يا تشخيص دندانپزشك، از هر يك از انواع مختلف ممبرين پودري يا غشايي و يا كلاژن استفاده مي شود.

 

يكي از نكات مهمي كه در استفاده از ممبرين دندانپزشكي بسيار اهميت دارد آماده سازي هاي لازم قبل از قرار دادن ممبرين دندانپزشكي در جايگاه مخصوص خود مي باشد. دندانپزشك لازم است تا قبل از اينكه اقدام به استفاده از ممبرين كند بستر گرافت را جهت قرار گيري آماده ساخته و با استريل سازي و تميز كردن اطراف ناحيه ترميمي از هر گونه خطر آلودگي جلوگيري كند.

زيرا در صورت ايجاد عفونت ممكن است كليه مراحل و زحمات ترميم بافت لثه از بين برود و بيمار را دچار مشكلات بعدي كند. پس از استريل سازي نيز اندازه ي مورد نياز از ممبرين و سايز مشخص ممبرين بر اساس تشخيص دندانپزشك تعيين مي گردد و در قسمت آسيب ديده قرار مي گيرد.

ممبران دندانپزشكي همانندساز با منشا آلوگرافت بوده كه از بافت هاي پوست ، فاشيا ، پريكارد يا پرده آمنيوتيك،  در ضخامت ها و ابعاد مختلف ، توسط  شركت همانند ساز بافت كيش توليد و فرآوري مي گردد. تمام مراحل توليد  اين محصول براساس  استاندارد هاي بين المللي در كلين روم هاي كلاس ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ انجام مي گيرد .

طي پروسه  توليد با انجام  فرآيند هاي  شيميايي و روشهاي  مهندسي نسج ، بافت ها آسلولار شده و  هرگونه عامل آلرژن و تحريك كننده سيستم ايمني بدن ميزبان از آنها حذف مي گردد. بافت كلاژن و ديگر عناصر حفظ شده در محصول ، شرايطي بسيار مطلوب جهت جذب بيولوژيك بافت و ترميم در محل كاشت را فراهم مي نمايد.

 

ويژگي‌ها ممبران دندانپزشكي:

  • ترميم بافت پريو و لثه
  • فلپ اكستنشن (Flap extension)
  • GBR و GTR
  • ممبران كلاژني با ضخامت كم (۰٫۲ الي ۰٫۶ ميكرون)
  • ممبران كلاژني با ضخامت متوسط (۰٫۶ الي ۰٫۹ ميكرون)
  • ممبران كلاژني ضخيم (۱ ميكرون به بالا)
  • زمان جذب بين ۳-۲ ماه مي باشد.

منبع: 

خريد ممبرين دندانپزشكي


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۱۱:۵۹:۱۴ توسط:محمد افخمي موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :