دنياي پزشكي دنياي پزشكي .

دنياي پزشكي

وارنيش مستر دنت

وارنيش مستر دنت

مشخصات و اطلاعات وارنيش:

وارنيش مستر دنت يكي از مهمترين مراحل مراقبت از دندان ها انجام بر روي دندان مي باشد. لثه ها و دندان هاي سالم براي سلامتي كودكان بسيار مهم مي باشند. به همين علت دندانپزشكان از ابتداي دوران كودكي و حتي قبل از ظاهر شدن اولين دندان ها والدين را ترغيب به عادات خوب دهان و دندان مي‌كنند.

زماني كه كودك داراي دندان هاي كامل مي باشند ممكن است دندانپزشك درمان با وارنيش را براي اطفال در مطب دندانپزشكي توصيه كند تا از پوسيدگي دندان جلوگيري شود. اين كار مي تواند ۲ تا ۴ بار در سال انجام شود. تعداد درمان با وارنيش براي اطفال بستگي به جنس دندانهاي كودك دارد و بر اساس اين كه كودك چه نوع دنداني دارد اقدام به انجام وارنيش مانند وارنيش مستردنت مي‌كند.

 

وارنيش مستر دنت چيست؟

وارنيش مستر دنت يك حالت غليظ از فلورايد ميباشد كه توسط دندانپزشك به عنوان يك نوع فلورايدتراپي موضعي بر روي سطح دندان ها اعمال مي شود. وارنيش به صورت دائمي نيست و ماهيت چسبندگي آن باعث مي شود تا روي ميناي دندان قرار گرفته و عاج دندان را پوشش دهد و از اين طريق به جلوگيري از پوسيدگي دندان و كمك مي كند و باعث ايجاد ساختار معدني مجدد بر روي سطح دندان ها مي‌شود.

همچنين يك نوع درمان دندانپزشكي  است كه در آن با استفاده از مواد رزيني و حلال به جلوگيري از پوسيدگي دندان و يا كاهش سرعت پوسيده شدن دندان كمك مي شود.

اين محصول از مواد معدني ساخته شده است كه مي‌تواند ميناي دندان را تقويت كند. نكته مهم در اين زمينه اين است كه درمان با وارنيش مي‌تواند به صورت كامل از پوسيدگي دندان ها جلوگيري كند و تنها باعث مي شود تا دندان بيشتر از حد پوسيده نشده و در معرض خطر آسيب ريشه‌ها قرار نگيرد. در كنار اين عمل استفاده از مسواك و نخ دندان به صورت منظم، به همراه داشتن يك رژيم غذايي سالم مي تواند كمك بسيار زيادي كند تا كودك دندان هاي سالمي داشته باشند

اين كار معمولاً توسط دندانپزشك و در مطب دندانپزشكي انجام ميشود. بهتر است پس از اين عمل تا نيم ساعت كودك چيزي نخورد و آب دهان خود را قورت ندهد. پس از ۴ تا ۱۲ ساعت بعد از انجام شدن كودك مي تواند مسواك بزند.

برخي از برندهاي وارنيش حالت رنگي داشته و دندانها را زرد نشان مي دهد. اين حالت باعث مي شود تا قسمت هايي كه تحت پوشش قرار نگرفته كاملاً مشخص گردد و پس از مدت زمان كوتاهي در اثر خوردن و مسواك زدن رنگ زرد روي دندان ها از بين مي رود. وارنيش براي كودكان با طعم هاي گوناگوني توليد مي شود و مورد استفاده قرار مي گيرد تا كودك بتواند به راحتي آن را تحمل كرده و به دندانپزشك اجازه دهد تا عمل وارنيش را براي او انجام دهد.

وارنيش به صورت ماده اي چسبناك است كه پس از تماس با بزاق دهان سفت مي شود. كودك ممكن است بعد از از اين عمل احساس كند  كه لاك سفت شده اي بر روي دندان هايش قرار دارد و نمي تواند آن را از دندانهاي خود بكند. دندانپزشك اين عمل را از بالا و كناره هاي هر دندان با يك برس كوچك روي دندان مي كشد.

بهتر است پس از استفاده از وارنيش مستر دنت با توجه به دستورالعمل هايي كه دندانپزشك مي دهد پس از نيم ساعت از مواد خوراكي نرم و مايعات استفاده شود. علاوه بر آن حداقل ۴ تا ۶ ساعت پس از اين عمل از مسواك زدن يا نخ دندان كشيدن خودداري شود در برخي موارد ممكن است دندان پزشك توصيه كند كه تا صبح روز بعد براي مسواك زدن يا نخ دندان كشيدن كودك صبر كند.

جهت مراقبت از دندان ها بهتر است تا به كودك توصيه شود تا به صورت منظم از مسواك و نخ دندان استفاده كند. مصرف غذاهاي سالم و همچنين كم كردن استفاده از انواع مختلف شيريني جات تاثير بسيار زيادي در سلامت دندان ها دارد. بر اساس توصيه هاي دندانپزشكان لازم است نوزادان تا سن ۶ ماهگي ارزيابي هاي لازم براي سلامت دهان و دندان را توسط دندانپزشك دريافت كنند.

لذا نوزاداني كه در معرض خطر بالاي پوسيدگي زودرس دندان ها هستند بايد از سن ۶ ماهگي و حداكثر ۶ ماه پس از رويش اولين دندان به دندانپزشك مراجعه كرده و تحت مراقبت هاي لازم قرار گيرد. امروزه بيش از از سي محصول وارنيش در بازار تجهيزات دندانپزشكي موجود مي باشد كه هر كدام از آنها تركيبات متفاوتي دارد.

اين تركيبات متفاوت منجر به فارماكوكينتيك بسيار متغير مي شود و هر كدام تاثيرات متفاوتي دارند. محصولات مختلف وارنيش مقادير متفاوتي از كلسيم، فسفات معدني يون‌هاي فلورايد آزاد مي‌كنند. هر نوع لاك دنداني براي استفاده در شرايط خاصي طراحي شده است است.

 

وارنيش مستر دنت:

وارنيش مستردنت يك مدل رزيني تك محصولي مي باشد كه باعث مي شود تا روند پوسيدگي دندان ها كاهش پيدا كند و يا در مواردي متوقف شود. اين مدل بيشتر مناسب براي استفاده در قسمت زير آمالگام ميباشند و باعث مي شود تا تغيير حجم در آمالگام از بين برود. وارنيش مستردنت از مقاديري رزين كوپال و حلال ضد عفوني كننده نيز استفاده شده است. اين برند عايقي حرارتي مي باشد و حالت مانعي براي شوك حرارتي به پالپ است. برند مستردنت ساخت كشور آمريكا بوده و از كيفيت بسيار بالايي برخوردار است.

لازم به ذكر است براي استفاده از وارنيش مستر دنت، پس از قرار گرفتن آن بر روي دندان ۳ تا ۵ دقيقه جهت خشك شدن كامل به آن مهلت دهيم و پس از آن دو تا سه ساعت پس از عمل وارنيش مستردنت از خوردن هرگونه مواد غذايي خودداري كنيم.

 

منبع: 

خريد وارنيش مستر دنت

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۱:۲۴:۵۲ توسط:محمد افخمي موضوع:

ست قالبگيري زرماخ

ست قالبگيري زرماخ

مشخصات و اطلاعات ست قالبگيري رزماخ:

ست قالبگيري زرماخ يكي از روش هايي است كه در دندانپزشكي جهت ايجاد ساختار دقيق دندان ها و بافت هاي دهاني بيمار براي انواع درمان ها انجام مي شود. ماده قالب گيري رزماخ دندانپزشكي در انواع مختلف مورد استفاده قرار مي گيرد.

ست قالبگيري زرماخ به عنوان يك برند معتبر براي انواع مختلف قالبگيري مورد استفاده ي بسياري از دندانپزشكان قرار مي گيرد. اين ست با دارا بودن خاصيت سيليكوني و تراكم بالا بسيار مورد توجه قرار گرفته است. حالت ويسكوزيته ي C سيليكوني اين ماده قالب گيري دندانپزشكي بسيار بالا بوده و براي تكنيك هاي دو مرحله اي و تك مرحله اي مورد استفاده مي باشد.

زرماخ در تكنيك دو مرحله اي به عنوان يك تري اختصاصي عمل مي كند. ست قالبگيري زرماخ امكان ضد عفوني ايمن با محلول ضد عفوني Zeta 7 و يا اسپري Zeta 7 را دارد. اين ست قالبگيري شامل پوتي، واش و اكتيواتور مي باشد.

 

مشخصات ماده قالب گيري دندانپزشكي زرماخ:

 

ماده قالب گيري دندانپزشكي زرماخ شامل پوتي زتا پلاس به حجم 900 ميلي ليتر و واش 140 ميلي ليتر و ژل اكتيواتور 60 ميلي ليتر به همراه 20 عدد پد ميكسينگ مي باشد. ماده قالب گيري زرماخ داراي ثبات ابعادي كمتر از منفي 0.2 درصد بعداز 24 ساعت مي باشد و بازيابي الاستيك بالاي 98 درصدي دارد.

ست قالبگيري زرماخ داراي حداقل 2 درصد و حداكثر 5 درصد تغيير شكل فشاري دارد. مدت زمان لازم براي مخلوط كردن اين ماده قالب گيري دندانپزشكي 30 ثانيه مي باشد. ست قالبگيري زرماخ به 1 دقيقه و 15 ثانيه زمان در دماي 23 درجه سانتي گراد يا 73 درجه فارنهايت براي كل كار نياز دارد.

مدت زماني كه لازم است ماده قالب گيري زرماخ در دهان باشد 3 دقيقه و 15 ثانيه مي باشد. مدت زمان جايگيري و تنظيم نيز 4 دقيقه و 30 ثانيه در دماي 23 درجه سانتي گراد يا 73 درجه فانهايت مي باشد.

ست قالبگيري زرماخ روان پذيري و جريان بالايي دارد و به رنگ سبز همراه با طعم نعنا مي باشد. به علاوه چگالي آن در حالت اوليه بالا بوده و بعد از ثابت شدن داراي استحكام بسيار خوبي مي باشد و به راحتي ميتوان از آن جهت پر كردن مايع استفاده كرد. ماده قالب گيري دندانپزشكي ساخت كشور ايتاليا بوده و در بين دندانپزشكان از محبوبيت بالايي جهت استفاده راحت و كاربرد وسيع برخوردار مي باشد.

 

مزاياي ست قالبگيري زرماخ:

با توجه به اينكه در قالبگيري سازگاري با آب بسيار مورد توجه واقع مي شود مي توان گفت كه اين ماده قالب گيري دندانپزشكي سازگاري مناسبي با آب دارد و كار را بسيار راحت تر مي كند. هر چه زمان ست شدن ماده قالب گيري دندانپزشكي با دهان كمتر باشد از محبوبيت بيشتري برخوردار مي باشد. ماده قالب گيري دندانپزشكي با زمان بسيار كم جهت ست شدن براي قالبگيري بسيار مناسب مي باشد.

بر اساس اينكه تشخيص جزئيات دهان بر طبق رنگ پيگمنت هاي ماده قالب گيري صورت ميگيرد اين ماده قالب گيري دندانپزشكي با دارا بودن پيگمنت هاي تيره قابليت تشخيص بهتري را به دندانپزشك ميدهد. ماده قالب گيري دندانپزشكي زرماخ به دليل جنس و كيفيت خوبي كه دارد در حالت الاستيك بازيابي خوبي دارد و نسبت به تغيير شكل مقاومت دارد.

اين ست قالبگيري در ايجاد ارتباط بين حالت كشش و استحكام توازن خوبي ايجاد كرده است و هيچگونه حساسيتي نسبت به كشش ندارد علاوه بر آن نسبت به ساييدگي نيز مقاومت نشان نمي دهد و هنگام خارج كردن از دهان دچار شكستگي و يا پارگي نميگردد. همچنين به وسيله كاتاليزور آن مي تواند بتونه و شستشو را با آن انجام داد.

معمولا ماده قالب گيري دندانپزشكي داراي طعم نامناسبي براي بيمار مي باشد و باعث ايجاد حالت تهوع در بيمار مي شود. ماده قالب گيري دندانپزشكي با دارا بودن طعم نعناع براي بيمار احساس خوبي را ايجاد مي كند و ناراحتي كمتري را براي وي به دنبال خواهد داشت.

ست قالبگيري زرماخ داراي تر كنندگي بالاي مي باشد كه مي تواند بافت هاي مياني دهان را به خوبي پوشش دهد و فاقد مواد سمي و مواد محرك مي باشد. به دليل ساختار سيليكوني و خاصي كه در ست قالبگيري زرماخ استفاده شده است پس از ضد عفوني تغييري در ويژگي هاي قالب ايجاد نميكند و جزئيات به خوبي و وضوح قابل بررسي مي باشند.

 

كاربرد هاي ماده قالب گيري دندانپزشكي زرماخ:

يكي از درمان ها در دندانپزشكي ساخت انواع جايگزين ها و ساختار ها براي تغيير و ترميم دندان مي باشد. در اين موارد لازم است تا از ساختار كامل دهان به صورت دقيق تصويري بدست بياد. اين تصوير بايد به حالتي باشد كه بتوان از روي آن به ترميم دندان پرداخت. ماده قالب گيري دندانپزشكي به عنوان يكي از مهمترين بخش هاي ترميمي و زيبايي در دندانپزشكي مطرح است.

اين ماده جهت تشخيص تركيب داخلي دهان و فك بيمار مورد استفاده قرار مي گيرد و يك مدل كامل از دهان بيمار را در اختيار دندانپزشك قرار مي دهد. با توجه به اينكه مواد قالب گيري تغييرات فراواني داشته اند لذا انتخاب يك ماده قالب گيري دندانپزشكي كه بتواند كارايي بالايي را به دندانپزشك دهد بسيار ضروري مي باشد.

معمولا از ست قالبگيري زرماخ جهت امور ترميمي استفاده مي شود. ماده قالب گيري دندانپزشكي به دليل ويژگي هاي منحصر به فردي كه دارد به عنوان يك ست پر كاربرد جهت انواع كارهاي ترميمي دندان مورد استفاده دندانپزشكان قرار مي گيرد. اين ست قالبگيري با قابليت سرعت شكل گيري بالا در ساخت انواع پروتز هاي دنداني استفاده ميشود.

سبك سيليكوني كه امروزه رواج بيشتري در قالبگيري هاي دندانپزشكي دارد توانسته است جايگزين خوبي براي روش هاي سنتي و قديمي باشد. علاوه بر آن هزينه مناسبي در بين تجهيزات دندانپزشكي دارد.

ست قالبگيري زرماخ جهت ساخت قالبگيري ايمپلنت بسيار مورد توجه قرار گرفته و به دليل تراكم بسيار بالايي كه دارد به راحتي ميتواند كليه جزئيات و اطلاعات دهاني بيمار را در اختيار دندانپزشك قرار دهد. به جهت دارا بودن پوتي ديگر نياز به بتونه در قالبگيري نمي باشد. با استفاده از تركيب پوتي با اكتيواتوري كه به حالت خميري در آمده است ميتوان به راحتي مواد قالبگيري را تهيه كرد. 

منبع: 

خريد ست قالبگيري زرماخ

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۱۲:۱۹:۴۹ توسط:محمد افخمي موضوع:

تري قالب گيري ايمپلنت

تري قالب گيري ايمپلنت

مشخصات و اطلاعات تري قالب گيري ايمپلنت:

يكي از روش هايي كه در سال هاي اخير در دندانپزشكي رواج بسيار زيادي يافته است كاشت دندان و ايمپلنت مي باشد. با توجه به پيشرفت علم وتكنولوژي امروزه با از دست دادن دندان مي توان اين اميد را داشت كه جايگزيني براي آن ايجاد شود و افراد بتوانند مثل قبل از دندان هاي خود استفاده كنند.

بر اين اساس يكي از مهمترين بخشهاي دندانپزشكي به كاشت دندان و ايمپلنت اختصاص يافته است. ايمپلنت به عنوان يكي از موثر ترين روشها براي جايگزين دندانهاي از دست رفته در دهان داراي شرايط و ابزار هاي خاصي مي باشد.

تري قالب گيري ايمپلنت يكي از وسايلي است كه در كاشت دندان و ايمپلنت نيز كاربرد دارد. تري به عنوان يك وسيله ي كاربردي در بخشهاي مختلف دندانپزشكي مورد استفاده قرار مي گيرد. در واقع تري به عنوان وسيله ي اصلي قالب گيري معرفي مي شود كه مي توان از آن در انواع مختلف كارهاي دندانپزشكي استفاده كرد.

بر اساس اينكه تري قالب گيري ايمپلنت براي چه كاري در دندانپزشكي مورد استفاده قرار گيرد به انواع مختلف تقسيم مي شود. تري ها داراي برند ها و مدل هاي متفاوتي هستند. هر يك از برند هاي موجود در بازار مي تواند كاربرد خاصي داشته باشد.

در اين زمينه كيفيت تري ها نيز بسيار با اهميت مي باشند زيرا كه به عنوان مثال استفاده از تري هاي پلاستيكي با كيفيت بالا مي تواند كار قالب گيري را براي دندان پزشك بسيار راحت كرده و احتمال اتفاقات مختلف از جمله شكستن تري قالب گيري ايمپلنت حين كار را كمتر كند.

البته در اين ميان استفاده از تري هاي سيليكوني و تري هاي فلزي نيز مزيت هاي خاص خود را دارند ولي در برخي موارد نمي توان از اين مدل ها جهت انجام مراحل درماني بيمار استفاده كرد.لذا هر يك از انواع مدل هاي تري براي كار خاص و درمان خاصي در دندانپزشكي به كار برده مي شوند و لازم است علاوه بر كار برد ها ي تري قالب گيري ايمپلنت به برند آنها نيز توجه شود.

انواع تري قالب گيري ايمپلنت:

براي ايمپلنت دندان لازم است كه از تري قالب گيري ايمپلنت جهت بدست آوردن مدل دقيق دندانها در دهان استفاده شود. تري به عنوان وسيله ي اصلي قرار گيري ماده قالب گيري لازم است به صورت اختصاصي در زمينه درمان مورد نظر دندان پزشك به كار برده شود.

لذا تري قالب گيري كه در ايمپلنت مورد استفاده قرار مي گيرد بر اساس شرايط و ويژگي هاي خاصي انتخاب مي شود. بر اين اساس مي توان از تري هايي كه دندان دار و يا بي دندان هستند استفاده كرد كه به انواع مختلف تقسيم مي شوند. بنابر اين تري قالب گيري ايمپلنت به دو نوع open tray و closed tray طبقه بندي مي شود.

تري باز و تري بسته دو نوع مختلف از تري قالب گيري ايمپلنت هستند كه هر كدام كارايي هاي متفاوتي را در كاشت دندان و ايمپلنت دارند. لازم است كه در استفاده از هر كدام از اين تري ها دقت لازم را به عمل آورده و هر يك را در جايگاه مخصوص به خود مورد استفاده قرار دهيم. در ادامه به توضيح بيشتر درباره ي هر يك از اين مدل تري ها مي پردازيم.

 

  • Open tray:

تري باز يا open tray يكي از مدل هاي تري مي باشد كه در ايمپلنت مورد استفاده قرار مي گيرد. اين تري قالب گيري زماني مورد استفاده قرار ميگيرد كه جايگاه دندانهاي خالي در دهان، كه نياز به ايمپلنت دارند به صورت ناهماهنگ و در نقاط مختلف دهان قرار دارند. در واقع مي توان گفت از اين تري قالب گيري براي ايمپلنت هاي تكي و جداگانه استفاده مي شود.

علاوه بر آن زماني كه دندانها به صورت موازي نيز در كنار هم هستند مي توان از تري قالب گيري باز براي ساخت ايمپلنت استفاده كرد. در اين روش دندانپزشك براي فعاليت دستش باز است و مي تواند با جايگذاري مناسب تري قالب گيري در محل قرار گيري دندان خالي به راحتي عمل قالب گيري را انجام داده و مراحل ساخت و قرار دهي ايمپلنت را براي بيمار ادامه دهد.

 

  • Closed tray:

تري بسته يا closed tray مدل ديگري از تري قالب گيري ايمپلنت مي باشد. اين نوع از تري ها مخصوص زماني است كه چند دندان كنار هم نياز به ايمپلنت دارد و از اين نوع تري جهت قالب گيري استفاده مي شود. در مدل تري بسته ديگر نياز به استفاده از قالب هاي سفارشي نيست و دندانپزشك مي تواند از قالب هاي آماده براي قالب گيري استفاده كند.

اين مدل بيشتر در زماني كاربرد دارد كه تعداد دندانهايي كه نياز به ايمپلنت دارند در دهان كم باشد. در اين روش ميتوان از تري قالب گيري فلزي و يا پلاستيكي نيز استفاده كرد. تري بسته اين اجازه را به دندانپزشك نمي دهد تا به تواند به صورت مستقيم به فيكسچر دسترسي پيدا كند.

 

كاربرد تري قالب گيري ايمپلنت:

در روش تري باز ابتدا جاي قرار گيري ايمپلنت را مشخص مي كنند. سپس پيچ مورد استفاده جهت جايگاه را تعيين كرده و تري قالب گيري باز را در دهان بيمار قرار مي دهند. پس از آن با قرار دادن ماده قالبگيري در دهان بيمار و در جايگاه هاي مشخص شده براي ايمپلنت تري قالب گيري را با ماده قالب گيري مخصوص پر مي كنند و اجازه مي دهند تا مواد قالب گيري مدت زمان لازم جهت شكل گيري را طي كند.پس از اين مرحله با خارج كردن تري قالب گيري از دهان بيمار نمونه ي آماده شده مي تواند به لابراتوار رفته و بقيه مراحل در آنجا روي قالب انجام شود.

از تري قالب گيري باز زماني استفاده مي شود كه مسير قرار گيري دندان ها به صورت موازي نمي باشند و در اين شرايط لازم است به جاي تري قالب گيري بسته از تري قالب گيري باز استفاده شود زيرا كه تري قالب گيري بسته باعث مي شود تا قالب هنگام خارج شدن از دهان بيمار بشكند.

 

منبع: 

خريد تري قالب گيري ايمپلنت

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۱۲:۲۴:۰۵ توسط:محمد افخمي موضوع:

دستگاه اپكس لوكيتور وودپكر مدل WOODPEX 3

مشخصات و اطلاعات دستگاه اپكس لوكيتور وودپكر مدل WOODPEX 3:

اندودانتيكس يكي از حساس ترين و مهم ترين تكنيك هاي درماني در دندان پزشكي است. كه به منظور برطرف نمودن التهابات ريشه دندان، از بين بردن درد و افزايش طول عمر دندان مورد استفاده قرار مي گيرد.

انواع ابزار اندو در درمان ريشه دندان يا همان عصب كشي از كاربرد بسيار مهمي دارند. كه از انواع آن ها مي توان به فايل هاي روتاري، فرزها، دستگاه اپكس لوكيتور، فايل هاي دستي، گوتا پركا و … اشاره نمود. كيفيت و استاندارد بالاي هر كدام از اين تجهيزات در رضايت بخش تر بودن نتايج درمان ريشه موثر است. از طرفي هر كدام از اين ابزارها كاربرد ويژه اي در درمان و ترميم دندان ها دارند.

دستگاه اپكس لوكيتور يكي از مهم ترين تجهيزات مورد استفاده در درمان ريشه دندان و عصب كشي است. به همين منظور در ادامه قصد داريم شما را با دستگاه اپكس لوكيتور وودپكر WOODPEX 3 و كاربرد آن، به طور كامل آشنا كنيم.

 

دستگاه اپكس لوكيتور چيست؟

Apex Locator يكي از اصلي ترين و مهم ترين تجهيزات دندانپزشكي مورد استفاده هنگام درمان ريشه است. كه با استفاده نمودن از اين دستگاه مي توان طول كانال ريشه را مشخص نمود. به همين دليل استفاده نمودن از دستگاه اپكس لوكيتور مي تواند تاثير بسيار زيادي در موفقيت درمان ريشه داشته باشد. اپكس لوكيتور نوعي دستگاه الكترونيكي مي باشد. كه به منظور تشخيص طول كانال ريشه دندان هاي دائمي مورد استفاده قرار مي گيرد. از طرفي اين دستگاه مي تواند موقعيت اپيكال فورامن و طول فضاي روت كانال را نيز مشخص نمايد.

به طور كلي هدف از استفاده دستگاه اپكس لوكيتور وودپكر مدل WOODPEX 3 اين است كه كانال ريشه دندان به طور كامل تخليه شود و هرگونه عوامل بيماري زا در كانال دندان برطرف شود. زيرا باكتري ها، سموم و انواع پروتئين ها مي توانند منجر به التهاب ريشه دندان و پوسيدگي هاي عميق دندان شوند.

 

نكات كاربردي هنگام استفاده از دستگاه اپكس لوكيتور:

همانطور كه گفته شد، دستگاه اپكس لوكيتور وودپكر مدل WOODPEX 3 به منظور تعيين طول كانال ريشه مورد استفاده قرار مي گيرد. به همين دليل تاثير بسيار زيادي در ميزان موفقيت درمان اندو دندان خواهد داشت. بنابراين استفاده صحيح از اين دستگاه از اهميت بسيار بالايي در تشخيص درست آن دارد. از نكات كاربردي كه هنگام استفاده نمودن از دستگاه اپكس لوكيتور بايد به آن توجه نمود، مي توان به موارد زير اشاره كرد.

  • دقت اين دستگاه ها بيشتر از راديوگرافي است. اما نمي توان آن را جايگزين راديوگرافي نمود. زيرا احتمال خطا در اين دستگاه نيز وجود دارد.
  • از طرفي نسل هاي جديد اين دستگاه به گونه اي طراحي شده است كه، از مقاومت خوبي در برابر بزاق دهان، هيپوكلريت و ديگر مايعات داشته باشد. البته مايعات و رطوبت موجود در كانال ريشه بدون مانع است. دندان پزشكان بهتر است عاج دندان را هنگام استفاده نمودن از اين دستگاه به طور كامل خشك نمايند.
  • در صورتي كه مراحل اندو به خوبي انجام شود، دقت اين دستگاه نيز در تعيين طول ريشه بيشتر خواهد شد.
  • يكي از نكات بسيار حائز اهميت در رابطه با دستگاه اپكس لوكيتور ايزولاسيون است. زيرا بدون آن احتمال خطا هنگام كار با دستگاه ها وجود خواهد داشت.
  • براي اينكه بتوانيد طول كانال دندان را با استفاده از اين دستگاه به درستي اندازه گيري نماييد. بايد از اتصال بيمار و دستگاه اطمينان حاصل كنيد.
  • بهترين محل براي اتصال گيره لبي، سمت مخالف دندان در حال درمان است. زيرا در اين صورت احتمال اينكه مسير دست پزشك را سد نمايد، بسيار كم است. همچنين احتمال خطا را كاهش مي دهد.
  • نوع دندان مورد نظر جهت درمان تاثيري در عملكرد اين دستگاه ها ندارد. اما قبل از آماده سازي دندان و استفاده نمودن از فايل هاي سايز بزرگ، مي توان اعتماد بيشتري به نتايج به دست آمده توسط اين دستگاه ها داشت.
  • دستگاه اپكس لوكيتور هيچ گونه تداخلي با پيس ميكرهاي قلبي ندارد. به همين دليل هيچ منعي براي استفاده نمودن از اين دستگاه ها وجود ندارد. البته از آنجايي كه اين موضوع به طور كامل تاييد نشده است. بهتر است براي اطمينان بيشتر افرادي كه از اين پيس ها استفاده مي نمايند، از اپكس لوكيتور استفاده نكنند.
  • سعي كنيد هنگام استفاده نمودن از دستگاه اپكس لوكيتور حتما شارژ دستگاه پر باشد. زيرا شارژ كم مي تواند احتمال خطا را افزايش دهد.
  • از اين دستگاه ها مي توان به منظور تشخيص پرفوراسيون هاي دندان نيز در نواحي مختلف استفاده نمود. به همين دليل است كه در اين صورت استفاده نمودن از ايزولاسيون ضروري است.
  • تفسير نمودن ميزان خطا اين دستگاه ها پس از كار كردن با توجه به نوع درمان و نوع دستگاه، سهولت پيدا مي كند. زيرا تجربه تاثير بسيار زيادي در تفسير نتايج و ميزان خطاي اين دستگاه ها دارد.
  • استفاده نمودن از اين دستگاه ها به تنهايي ممكن است احتمال خطا را افزايش دهد. بهتر است از اپكس لوكيتور به صورت روشي مكمل براي راديوگرافي استفاده شود.

 

بهترين برند دستگاه اپكس لوكيتور:

برندهاي مختلفي وجود دارند كه به توليد دستگاه هاي اپكس لوكيتور پرداخته اند. يكي از بهترين برندهاي سازنده اين دستگاه، برند WOODPECKER است. كه داراي ويژگي هاي منحصر به فردي نيز مي باشد. از طرفي احتمال خطا اين دستگاه ها نسبت به دستگاه هاي مشابه كمتر است. از ويژگي هاي اين دستگاه اپكس لوكيتور وودپكر مدل WOODPEX 3، مي توان به موارد زير اشاره نمود.

 

دستگاه اپكس لوكيتور WOODPEX 3:

 

  • دستگاه اپكس لوكيتور وودپكر مدل WOODPEX 3 ساخت كشور چين است.
  • داراي صفحه نمايس ال سي دي
  • امكان كار در محيط هاي مرطوب و مملو از خون و عفونت
  • داراي تكنيك اندازه گيري چند فركانسي
  • دستگاه اپكس لوكيتور وودپكر WOODPEX 3 داراي سيستم هشدار اندازه گيري غلط
  • با دقت اندازه گيري 0.1 ميليمتر
  • كمتر از 3 درصد خطا
  • دستگاه اپكس لوكيتور وودپكر مدل WOODPEX 3 داراي كاليبراسيون خودكار فركانس
  • داراي پروب قابل اتوكلاو
  • دستگاه اپكس لوكيتور وودپكر WOODPEX 3 داراي استاندارد هاي CE/FDA/ISO
  • با يكسال گارانتي و 10 سال خدمات پس از فروش

منبع: 

خريد دستگاه اپكس لوكيتور وودپكر مدل WOODPEX 3 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۱۲:۳۸:۴۴ توسط:محمد افخمي موضوع:

انواع اسيد اچ و كاربرد آن در دندانپزشكي

انواع اسيد اچ

انواع اسيد اچ يا اسيد فسفريك براي ايجاد سطح نامنظم بر روي ميناي دندان استفاده مي شود. اين ژل براي اولين بار در سال 1955 توسط بونوكور وارد دنياي تجهيزات دندانپزشكي شد. اين اسيد اچ با ايجاد حفره هايي در سطح دندان سبب مي شود تا كامپوزيت رزين ها به سطح دندان بهتر بچسبند. از ديگر كاربردهاي اين اسيد مي توان به كاربردهاي زيبايي وچسباندن نگين به دندان اشاره كرد.

پوسيده شدن دندان يكي از عوامل مهم مراجعه به دندانپزشكان به شمار مي رود. در طي اين ساليان مطالعات زيادي صورت گرفته كه علاوه بر دوام زياد، كم هزينه و قابل دسترس باشد. دندانپزشكان با بهره گيري از روش هاي ترميم علاوه بر زيبايي سعي بر بازسازي دندان داشته اند. در ادامه همراه ما باشيد تا شما را با انواع اسيد اچ، كاربردها و نحوه استفاده از آن اشنا نماييم.

اسيد اچ چيست؟

اسيد اچ يا Acid etchant نوعي ژل است كه داراي اسيد فسفريك با غلظت هاي ۱۵٪ ، ۳۴٪ يا ۳۷٪ هستند كه غلظت 37% رايجترين غلظت موجود در بازار تجهيزات دندانپزشكي است. به طور كلي اسيد اچ سبب ايجاد فضاهاي ميكروسكوپي يا ايجاد زبري در سطح دندان مي شود كه هنگامي كه باندينگ و يا چسب بر روي آن قرار مي گيرد به روند اتصال كمك مي كند. هنگام خشك كردن سطحي كه اچ قرار دارد به رنگ سفيد گچي يا مات بر روي دندان ايجاد مي شود. اين نوع اسيد باعث پاك شدن آلودگي سطح هم مي شود و به مرطوب بودن ميناي دندان هم كمك مي كند.

در واقع وجود اسيد اچ در دندانپزشكي باعث افزايش سطح حفره، گيره كامپوزيت رزين ها و در نهايت باعث بهبود هماهنگي لبه اي ترميم مي شود. همين طور اسيد اچ باعث افزايش مقاومت نسبت به پوسيدگي هاي در حال پيشرفت در مينا و سمان هم مي شود.

يكي از مواردي كه در خريد اسيد اچ بايد در نظر بگيريم وسيكوزيته است كه بايد ويسكوزيته مناسبي داشته باشد كه روش استفاده دقيق آن را تسهيل مي‌كند، اما همچنين مهم است كه در جايي كه آن را تزريق كرده‌ايم باقي بماند، بنابراين، يك ويژگي ضروري كه بايد در زمان انتخاب محصول به دنبال آن باشيم، تيكسوتروپي است. اين خاصيتي است كه به آن اجازه مي دهد زماني كه مي خواهيم آن را تزريق كنيم جريان پيدا كند و چسبناك تر شود و از سطح دندان خارج نشود.

كاربرد ژل اسيد اچ چيست؟

همانطور كه در مطالب بالا گفته شد انواع اسيد اچ براي از بين بردن ميناي دندان و ايجاد حفره در آن استفاده مي شود تا بازدهي چسب را افزايش دهد. زمان تقريبي استفاده از اين اسيد 15 ثانيه است اما در برخي محصولات در توضيحات آن زماني بين 20 الي 30 ثانيه را در نظر مي گيرند. البته توجه داشته باشيد كه ماندن بيش از اندازه اين اسيد بر روي دندان نه تنها نتيجه مثبتي ندارد بلكه با افزايش زبري و كاهش استحكام چسب مي شود.

ايجاد حفره هاي 2 تا 2.5 ميكرومتر براي اچ كردن مجاز بوده و اچ كردن عميق تر سبب ايجاد پيوند ضعيفي بين دندان و مواد كامپوزيت مي شود و در برخي موارد باعث حساسيت دندان خواهد شد. البته براي جلوگيري از ايجاد حساسيت بعد از اچ كردن و قبل از باندينگ، برخي دندانپزشكان از محلول هاي ضد حساسيت استفاده مي كنند.

در گذشته اين زمان به يك دقيقه هم مي رسيد اما در حال حاظر اين زمان به شدت كاهش پيدا كرده و حتي برخي دندانپزشكان اصلا از اين روش استفاده نمي كنند. اخيراً مواد باندينگ توليد مي شوند كه خودشان عمليات اچ كردن را به صورت خودكار انجام مي دهند.

از ديگر كاربردهاي اين ژل مي توان به فراهم سازي ميناي دندان جهت پر كردن كامپوزيت، باند، براكت هاي ارتودنسي و ديگر موارد اشاره كرد. همچنين از آن براي چسبندگي سطحي و چسباندن كامپوزيت به سطح دندان و يا حتي چسباندن نگين به دندان استفاده مي شود.

 

مزاياي استفاده از اسيد اچ:

  • داراي قابليت شستشوي سريع و آسان با اسپري آب
  • باقي نماندن مواد ارتقاء استحكام باندينگ ميان مواد ترميمي و دندان
  • قابليت از ميان برداشتن لايه اسمير حاوي پليمرهايي كه با زيست سازگاري دارند
  • فاقد هر گونه عوارض به دليل داشتن قوام ايده آل
  • امكان دسترسي به نواحي كه دسترسي به آن دشوار است.

 

معايب استفاده از اسيد اچ:

به دليل وجود فسفريك اسيد و خاصيت اسيدي آن، دندانپزشك بايد مراقب باشد تا اين اسيد به چشم و يا پوست بيمار برخورد نكند زيرا ممكن است به چشم نفوذ كرده و آسيب وارد نمايد، از جمله نشانه هاي سوختگي شيميايي چشم مي توان به درد چشم، قرمزي، سوزش، ناتواني در باز نگه داشتن پلك، تورم پلك و ايجاد تاري در ديد اشاره كرد.

اگر اين ماده با چشم شما برخورد كرد سريعا بايد چشم را به مدت حداقل ده دقيقه با آب بشوييد. حتما براي اين كار از مواد شوينده چشم استفاده كنيد اگر هم در دسترس نبود آب خالي كفايت مي كند. مخلوط شدن اسيد با آب سبب رقيق شدن آن شده و سبب مي شود آسب وارده به شدت كاهش يابد.

 

انواع اسيد اچ:

  • انواع اسيد اچ به صورت مايع و يا ژل هستند كه هر دو مي توانند داخل سرنگ و يا قوطي قرار بگيرند. 
  • جنس اين اسيدها از فسفريك يا هيدروفلوريك است كه جهت اچ كردن مينا از اسيد فسفريك و جهت اچ كردن عاج از اسيد هيدروفلوريك استفاده مي شود. غلظت اسيد فسفريك به صورت تجاري بين 30 تا 40 درصد است كه رايج ترين آن 37 درصد است. غلظت هيدروفلوريك بين 5 تا 10 درصد است.

درصد غلظت بسته به فسفريك يا هيدروفلوئوريك بودن آن متفاوت است. اسيد فسفريك به صورت تجاري در غلظت هايي بين ۳۰ تا ۴۰ درصد موجود بوده كه رايج ترين آن ۳۷ درصد مي باشد. هيدروفلوريك اسيد معمولاً در غلظت هايي بين ۵% تا ۱۰% استفاده مي شود.

نحوه نگهداري از اسيد اچ:

براي نگهداري از اين ژل حتماً موارد زير را رعايت كنيد:

  1. قراردادن آن دور از تابش خورشيد
  2. نگهداري از آن در دماي ۲۳ درجه سانتي‌گراد
  3. بستن بلافاصله درب بسته پس از هر بار مصرف

 

چه زماني نمي‌توان از acid etch استفاده كرد؟

  • استفاده در كودكان، بيماران با نيازهاي ويژه و افراد مسن ممكن است دشوار باشد زيرا دستيابي به كنترل خوب رطوبت احتمالا غيرممكن باشد.
  • در بيماراني كه كنترل عالي رطوبت امكان پذير نيست، نبايد استفاده شود.
  • در طول معالجه بيماراني كه نمي توانند قرارهاي وقت گير را تحمل يا تسهيل كنند، نبايد استفاده شود.

منبع: 

انواع اسيد اچ و كاربرد آن در دندانپزشكي


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۱۲:۲۶:۱۷ توسط:محمد افخمي موضوع:

ممبرين دندانپزشكي

ممبرين دندانپزشكي

مشخصات و اطلاعات ممبرين دندانپزشكي:

افراد به دلايل مختلف مجبور به كشيدن دندان مي شوند. ممبرين دندانپزشكي يكي از تجهيزات دندانپزشكي است كه امروزه پس از كشيدن دندان به كار مي رود. ممكن است دندان پوسيدگي بيش از حد داشته باشد و يا اينكه شكسته شده و يا به دلايل مختلف بيفتد. در اين هنگام بدن به صورت خودكار جاي خالي دندان از دست رفته را پر مي كند و لثه ها و همچنين استخوان فك در طي مرور زمان تحليل رفته و شكل ديگري به خود مي گيرند. در گذشته هيچ وقت افراد به دنبال جايگزين كردن دندان از دست رفته نبودند.

روند عادي و جاري بين مردم بدين صورت بود كه در كهنسالي و با از بين رفتن بيشتر دندانها ما بقي دندان هاي سالم را نيز مي كشيدند و به جاي آن يك سري كامل دندان مصنوعي مي گذاشتند.

اما امروزه با پيشرفت تكنولوژي ديگر استفاده از دندان مصنوعي به عنوان آخرين راهكار تلقي مي شود و با روي كار آمدن ايمپلنت كم كم به جاي دندان مصنوعي به فكر جايگزيني و ايمپلنت دندان هستند. در اين ميان به دليل هزينه هاي بالاي ايمپلنت ممكن است بين زمان از دست رفتن دندان و ايمپلنت فاصله بيفتد. به همين دليل جاي دنداني كه افتاده است بسته مي شود.

لذا در زمان كاشت دندان و ايمپلنت دندانپزشك به دليل نبود جايگاه مناسب براي قرار دادن پيچ جهت ايمپلنت مجبور به استفاده از روشهاي جايگزين مي شود و يا در برخي موارد ايمپلنت ممكن نمي گردد. ممبرين دندانپزشكي به عنوان يكي از مواد مهمي كه در دندان پزشكي به كار مي رود در اينجا به كمك دندانپزشك آمده و باعث مي شود تا بيمار بتواند دندان از دست رفته خود را باز بدست آورد.

در ادامه به نحوه عملكرد ممبرين دندانپزشكي و توضيح كامل در اين زمينه مي پردازيم.

عملكرد ممبرين دندانپزشكي:

زماني كه استخوان فك و يا لثه  بر اثر بيماري هاي پريودنتال و يا انواع مشكلات مادرزادي تحليل مي رود باعث مي شود كه ظاهر لثه از بين رفته و خراب شود. در اين هنگام دندانپزشك جهت بازسازي و ترميم ظاهر لثه بيمار اقدام به جايگذاري بافت در قسمت آسيب ديده مي كند.

ممبرين دندانپزشكي كه در واقع همان پوست آسلولار درميس انساني است كه از بافت هاي انساني و نسوج آلوگرافت تهيه شده است به عنوان پركننده يا فيلر بخش آسيب ديده ي لثه را پر كرده و دندانپزشك به كمك ممبرين به پر كردن قسمت از بين رفته ي لثه مي پردازد. آلوگرافت در انسان به عنوان يك نسج سفت و سفيد رنگ وجود دارد. اين نسج مقاوم جايگاه خوبي براي قرار گيري و پيوند خوردن با سلول هاي مجاور خود است. به همين دليل مي توان جهت انواع ترميم هاي استخواني ازاين نسج انساني استفاده كرد.

ممبرين دندانپزشكي با قرارگيري در قسمت آسيب ديده ي لثه با بافت هاي خوني تركيب شده و به توليد و رشد سلول هاي بنيادي مي پردازد. ممبرين دندانپزشكي به سه حالت پودري، غشايي و كلاژن وجود دارد. ممبرين با هر كدام از اين سه حالتي كه در بازار موجود مي باشد مي تواند به دندانپزشك جهت انواع عمل هاي ترميمي و زيبايي و ايمپلنت كمك كند.

 

چگونگي استفاده از ممبرين دندانپزشكي:

  • از ممبرين دندانپزشكي جهت استفاده در جراحي هاي مربوط به سينوس ليفت در ايمپلنت استفاده مي شود. در اين روش دندانپزشك با كمك ممبرين بخش هاي مورد نياز جهت ايجاد حفره براي پيچ كردن اوليه ي دندان با ممبرين پر كرده و اقدام به ساخت تركيبي استخواني جهت پايدارسازي پيچ هاي ايمپلنت مي كند. در اين راستا لازم است تا ممبرين مورد استفاده از كيفيت بالايي برخوردار باشد و با دقت در محل اصلي قرار گيرد زيرا كه امكان لق شدن و يا جايگيري نامناسب پيچ وجود دارد.
  • ممبرين دندانپزشكي را مي توان به عنوان فيلر براي پر كردن بخش هاي آسيب ديده در لثه نيز استفاده كرد. در اين شرايط مي توان از ممبرين پودري جهت پر كردن قسمت از بين رفته استفاده نمود و با ممبرين غشايي يا كلاژن روي آن را بازسازي كرد. بدين ترتيب بافت استخواني از بين رفته پس از مدتي با ممبرين ادغام شده و تبديل به يك بخش ثابت و مقاوم مي گردد و اثري از فرو رفتگي يا نا هماهنگي در لثه ديده نمي شود.
  • در برخي موارد ممبرين دندانپزشكي ميتواند به عنوان يك نيروي كمكي براي لثه ايجاد شود. در اين هنگام به جهت افزايش حجم در لثه هاي تحليل رفته و تقويت بافت نرم در اطراف لثه مي توان از ممبرين استفاده كرد و آن را به حالت عمل ترميمي در بافت قرار داد.
  • يكي از موارد پر كاربرد ممبرين دندانپزشكي در هنگام كشيدن دندان مي باشد. زماني كه دندان بيمار به دلايل مختلف كشيده مي شود حفره ي ايجاد شده در آن توسط ممبرين دندانپزشكي پر مي شود.

اين امر بدين دليل مي باشد كه بيمار بتواند پس از مدتي جايگزين دندان را با ايمپلنت پر كند و حالت لثه تغيير پيدا نكند. در اين زمينه بايد دقت داشت تا ممبرين در جايگاه اصلي و حفره ي دنداني قرار گيرد و با حفره خالي كاملا منطبق باشد و درگيري لازم را با بافت خوني پيدا كند زيرا كه در صورت عدم اتصال و درگيري با بافت ممكن است زمان طولاني براي بازسازي و ترميم استخوان لازم باشد.

  • علاوه بر اين موارد از ممبرين دندانپزشكي در ترميم هاي نقص هاي دورا و يا در هرني و ماموپلاستي نيز، بنا به شرايط بيمار و يا تشخيص دندانپزشك، از هر يك از انواع مختلف ممبرين پودري يا غشايي و يا كلاژن استفاده مي شود.

 

يكي از نكات مهمي كه در استفاده از ممبرين دندانپزشكي بسيار اهميت دارد آماده سازي هاي لازم قبل از قرار دادن ممبرين دندانپزشكي در جايگاه مخصوص خود مي باشد. دندانپزشك لازم است تا قبل از اينكه اقدام به استفاده از ممبرين كند بستر گرافت را جهت قرار گيري آماده ساخته و با استريل سازي و تميز كردن اطراف ناحيه ترميمي از هر گونه خطر آلودگي جلوگيري كند.

زيرا در صورت ايجاد عفونت ممكن است كليه مراحل و زحمات ترميم بافت لثه از بين برود و بيمار را دچار مشكلات بعدي كند. پس از استريل سازي نيز اندازه ي مورد نياز از ممبرين و سايز مشخص ممبرين بر اساس تشخيص دندانپزشك تعيين مي گردد و در قسمت آسيب ديده قرار مي گيرد.

ممبران دندانپزشكي همانندساز با منشا آلوگرافت بوده كه از بافت هاي پوست ، فاشيا ، پريكارد يا پرده آمنيوتيك،  در ضخامت ها و ابعاد مختلف ، توسط  شركت همانند ساز بافت كيش توليد و فرآوري مي گردد. تمام مراحل توليد  اين محصول براساس  استاندارد هاي بين المللي در كلين روم هاي كلاس ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ انجام مي گيرد .

طي پروسه  توليد با انجام  فرآيند هاي  شيميايي و روشهاي  مهندسي نسج ، بافت ها آسلولار شده و  هرگونه عامل آلرژن و تحريك كننده سيستم ايمني بدن ميزبان از آنها حذف مي گردد. بافت كلاژن و ديگر عناصر حفظ شده در محصول ، شرايطي بسيار مطلوب جهت جذب بيولوژيك بافت و ترميم در محل كاشت را فراهم مي نمايد.

 

ويژگي‌ها ممبران دندانپزشكي:

  • ترميم بافت پريو و لثه
  • فلپ اكستنشن (Flap extension)
  • GBR و GTR
  • ممبران كلاژني با ضخامت كم (۰٫۲ الي ۰٫۶ ميكرون)
  • ممبران كلاژني با ضخامت متوسط (۰٫۶ الي ۰٫۹ ميكرون)
  • ممبران كلاژني ضخيم (۱ ميكرون به بالا)
  • زمان جذب بين ۳-۲ ماه مي باشد.

منبع: 

خريد ممبرين دندانپزشكي


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۱۱:۵۹:۱۴ توسط:محمد افخمي موضوع:

ايمپلنت چيست و روش هاي اجرايي آن؟

ايمپلنت چيست

متاسفانه دندان هاي سالم انسان به دليل عوامل مختلفي نظير پيري، پوسيدگي، كشيدن دندان و غيره از بين مي روند، كه اين موضوع علاوه بر ظاهر نامناسب، در غذا خوردن نيز تاثيرگذار است. در گذشته بيشتر از پروتز دندان متحرك يا دندان مصنوعي براي جايگزيني اين دندان هاي از دست رفته استفاده مي شد. اما اين روش مشكلاتي را به همراه داشت به همين دليل باعث شد تا ايمپلنت به عنوان يك روش بهتر درمان جايگزين شود.

 ايمپلنت چيست؟

درواقع ايمپلنت روش دائمي براي دندان هايي است كه از دست داده ايم. يكي از دغدغه هاي افراد استفاده از دندان مصنوعي بود كه هم نگهداري آن سخت بود و هم شكل قشنگي نداشت. اما شما مي توانيد از ايمپلنت تا آخر عمر بدون هيچ مشكلي استفاده كنيد.

ايمپلنت دندان به اين صورت است كه يك ميله پيچي شكل كوچك، طي يك عمل جراحي به استخوان فك جوش خورده و آماده اتصال به تاج مصنوعي دندان مي شود. در واقع اين ايمپلنت به عنوان رشته دندان عمل مي كند و يك روكش، همانند دندان خود شما به عنوان تاج به آن متصل شده و شكل ظاهري يك دندان را تشكيل مي دهند. پس اصلا نيازي نيست آن را به دندان هاي كناري متصل كرد. به فرآيند جوش خوردن ايمپلنت به استخوان يكپارچگي استخوان يا osseointegration مي گويند.

بنابراين ايمپلنت نيازي به اتصال به دندانهاي اطراف ندارد و در داخل استخوان فك ثابت مي ماند. به فرايند جوش خوردن استخوان به ايمپلنت، يكپارچگي استخوان (osseointegration) ميگويند.

تا به امروز دو نوع ايمپلنت وجود دارد؟

  •  اندوستيال (endosteal)
  •  ساب‌پريوستيال (subperiosteal)

روش ايمپلنت اندوستيال به اين صورت است كه ميله فلزي درون استخوان قرار مي گيرد، اما ساب‌پريوستيال روشي است كه روي استخوان آرواره و زير بافت لثه قرار داده مي شود كه يك روش منسوخ شده است زيرا در مقايسه با ايمپلنت هاي اندوستيال در بلند مدت نتايج ضعيف تر و استحكام كمتري دارند.

انواع ايمپلنت از نظر اندازه و قطر:

ايمپلنت دندان بر اساس اندازه به انواع زير تقسيم بندي مي شوند:

  • ايمپلنت هاي معمولي: اين نوع ايمپلنت كه قطر آن حدود 3.25 تا 5 ميلي متر است از دو قسمت جداگانه پايه و اباتمنت تشكيل شده است كه به وسيله پيچ اباتمنت به يكديگر متصل مي شوند.
  • ميني ايمپلنت: ميني ايمپلنت داراي قطر 1.8 تا 3.3 ميلي متر است و طراحي يك پارچه دارد. اين نوع ايمپلنت براي كاشت دندان هاي جلو استفاده مي شود زيرا ابعاد كوچكي دارد. همچنين از اين نوع براي فيكس كردن دندان هاي مصنوعي فك پايين استفاده مي شود.
  • ميكرو ايمپلنت: اين نوع ايمپلنت دنداني ابعاد كوچك تري نسبت به مدل ميني دارد. تنها كاربرد آن زماني است كه فاصله بين دندان ها بسيار كم باشد.

 

چه افرادي مي توانند دندان هاي خود را ايمپلنت كنند؟

 

  • در صورتي كه كليه دندان هاي فك جلو و يا فك عقب از بين رفته باشد.
  • در صورتي كه يكي از دندان هاي جلو از بين رفته باشد و فاصله ايجاد شده از دندان هاي كناري آن طبيعي باشد.
  • در صورتي كه بيش از يك دندان از بين رفته باشد و فاصله بين دندان هاي كناري طبيعي باشد.
  • درصورتي كه يك يا بيش از يك دندان از انتهاي هر قوس دنداني از بين رفته باشد و تنها يك طرف، دندان طبيعي باشد.
  • افرادي كه نمي توانند از دندان هاي مصنوعي استفاده كنند.
  • افرادي كه مي خواهند گفتار خود را بهبود ببخشند.

 

چه افرادي نمي توانند دندان هاي خود را ايمپلنت كنند؟

  • افرادي مبتلا به عفونت دندان يا فك 
  • افراد كه مبتلا به ديابت
  • افراد كه دخانيات مصرف مي كنند.
  • افرادي كه داروهاي ضد انعقاد خون يا آسپرين مصرف مي كنند.
  • افرادي كه تحت‌ راديوتراپي به‌خصوص در ناحيه فك و صورت بوده اند.
  • بيماراني كه طولاني‌مدت تحت‌درمان بيس‌فسفونات بوده‌اند، نبايد ايمپلنت بگذارند.
  • ايمپلنت دندان در بارداري يكي از مواردي است كه پزشكان به شدت با انجام آن در دوران بارداري مخالف اند.
  •  

مزاياي ايمپلنت دندان چيست؟

  • زيبايي و طبيعي بودن آن: اين روش با پر كردن دندان هاي خالي سبب ايجاد ظاهري مناسب شده، كه اين امر مي تواند در بهبود اعتماد به نفس كمك كند.
  • روش سريع جايگزيني: مي توان گفت روش ايمپلنت يكي از سريع ترين روشهاي جايگزيني دندان طبيعي است. البته اين روش به سلامت استخوان فك هم ارتباط دارد.
  • طول عمر بالا: اگر بهداشت دهان و دندان خود را رعايت كنيد اين روش مي تواند تا مدت طولاني براي شما باقي بماند. 
  • حفظ سلامتي دهان و دندان
  • ثابت بودن ايمپلنت: زيرا دندان هاي مصنوعي متحرك بوده و نگهداري از آن سخت تر است.

 

عوارض ايمپلنت دندان چيست؟

به طور كل عوارض ايمپلنت بسته به بيمار مي تواند بلند مدت و يا كوتاه مدت باشد. اما اين نكته را در نظر بگيريد كه مراجعه به افراد متخصص در اين زمينه مي تواند اين عوارض را تا حدود زيادي كاهش دهد:

  • عفونت در ناحيه ايمپلنت
  • آسيب ديدن ساير دندان هاي كناري
  • آسيب عصبي كه مي تواند باعث درد، بي حسي، سوزن سوزن شدن لثه ها، لب ها و چانه فرد شود.
  • مشكلات سينوسي هنگامي كه ايمپلنت هاي دندان قرار داده شده در فك بالا از يكي از حفره هاي سينوس شما بيرون مي زند.

 

جنس مواد ايمپلنت:

مواد ايمپلنت از دو نوع تيتانيوم و زيركونيوم تشكيل مي شود.

  • تيتانيوم: متداول ترين جنش مواد ايمپلنت است كه با شرايط زيستي بدن بسيار سازگار است و دوام بالايي دارد. همه اين ويژگي ها براي دائمي بودن يك ايمپلنت لازم و ضروري است. همچنين اين مواد از قيمت مناسبي برخوردار است و به همين خاطر دندانپزشكان از آن استفاده مي كنند.
  • زيركونيوم: زيركونيا يا زيركونيوم نسبت به تيتانيوم جديدتر است.  اين مواد براي افرادي كه به فلز حساسيت دارند توضيه مي شود.

 

مراحل ايمپلنت دندان:

اين مراحل ممكن است بر اساس كلينيكي كه شما به آن مراجعه مي كنيد كمي متفاوت باشد، اما روش اصولي آن شامل:

  • معاينه كلي دندان و تعيين تعداد و نوع ايمپلنت
  • پيش از شروع كار، تحت بي حسي موضعي يا بيهوشي قرار ميگيريد. گاهي همراه با بي حسي، نياز به آرام بخش نيز وجود دارد.
  • كشيدن دندان ها در صورت نياز
  • آماده سازي استخوان فك جهت قرار دادن ايمپلنت
  • كاشت پايه ايمپلنت
  • رشد و ترميم استخوان
  • انتخاب رنگ و انجام قالب گيري و ارسال براي لابراتوآر
  • قرار دادن نهايي ايمپلنت
  • قالب گيري براي ساخت روكش
  • وصل كردن روكش به پايه

 

روش هاي ايمپلنت دندان:

ـ ايمپلنت يك مرحله اي يا Non submerged: اين روش كه براي اكثر بيماران قابل اجراست. به اين صورت است كه اگر بعد از كشيدن دندان لثه همپوشاني كافي نداشته باشد از اين روش استفاده مي شود. در اين روش ايمپلنت دنداني در استخوان فك قرار گرفته و قطعه موقتي بيرون فك ايمپلنت از لثه خارج مي شود. و لثه به دور ايمپلنت در همان مرحله بخيه مي شود، كه ديگر نيازي به جراحي مجدد و يا كنار زدن بافت لثه نيست. در اين روش قالبگيري روكش پس از ۲ ماه براي فك پايين و ۳ ماه در فك بالا،‌ قابل اجرا مي باشد.

ـ ايمپلنت دو مرحله اي يا Submerged: از مزاياي اين روش قابل مشاهده نبودن ايمپلنت دنداني است. به اين صورت كه ايمپلنت درون استخوان فك قرار داده مي شود و سپس لثه روي آن بخيه مي شود تا در معرض آلودگي قرار نگيرد. 

پس از حدود 2 ماه در فك پايين و 3 ماه در فك بالا لثه از محل ايمپلنت به مقدار كمي كنار زده مي شود و قطعه موقتي كه مانند پيچ است از لثه خارج مي شود. يك الي دو هفته جهت بهبود و ترميم دوباره لثه به دور از قطعه ايمپلنتي كه از لثه خارج شده است، مورد نياز است. درمرحله بعدي قالبگيري جهت ساخت روكش متصل به ايمپلنت دنداني انجام مي شود. به منظور حفظ ظاهر زيبايي بيمار معمولا در صورت نياز يك پروتز موقت دندان متحرك كه شب ها بايد از دهان خارج شود به بيمار ارائه مي شود. در اين روش زيبايي بيشتر تامين شده و پروتز ساخته شده نهايي در زير لثه قرار خواهد گرفت.

ـ ايمپلنت Immediate Loading: در اين روش همزمان با جراحي ايمپنلت، تاج نيز روي آن قرار مي گيرد. از اين روش بيشتر براي دندان هاي جلو استفاده مي شود. دليل استفاده از اين روش اين است كه در مدت زمان 2 الي سه ماهي كه براي ترميم لازم است، بيمار بدون دندان نباشد.

 

مراقبت هاي بعد از ايمپلنت دندان:

  • حتما قبل از انجام ايمپلنت تا ۱ روز از مسواك زدن پرهيز كرده و از شستن دهان خود خودداري كنيد.
  • تا سه روز از مصرف چاي و قهوه خودداري كنيد.
  • تا سه روز از كشيدن سيگار، قليان، مواد مخدر و مشروبات الكلي خودداري كنيد.
  • از استفاده از ني هنگام نوشيدن مايعات خودداري شود.
  • نوشيدن مايعات و غذاهاي گرم ممنوع است.
  • هنگام شستشو از برس هاي بين دنداني، نخ دندان، مسواك و ترجيحا خميردندان هاي مخصوص ايمپلنت استفاده گردد.

 

طول عمر ايمپلنت چقدر است؟

همانطور كه گفته شد اين روش به عنوان يك روش دائمي براي جايگزيني دندان هاي مصنوعي به كار مي رود. به طور تقريبي ماندگاري اين روش را بالاتر از 25 سال در نظر مي گيرند اما به روش هاي نگهداري آن نيز بستگي دارد. اگر خوب نگهداري شود تا مدت زمان طولاني به صورت دائم سالم باقي خواهد ماند.

 

جوش نخوردن ايمپلنت با استخوان:

اين مورد كه بسيار نادر است زماني اتفاق ميافتد كه در دوره بهبودي ايمپلنت سست مي شود و به راحتي از فك شما خارج مي شود. البته پس از آن مي توان پس از بهبود لثه، ايمپلنت ديگري را در آنجا قرار داد و يا دندانپزشك مي تواند يك پل، در دندان كاذبي كه بر ايمپلنت به طور موفقيت آميزي استوار شده، بزند.

از جمله عواملي كه سبب جوش نخوردن ايمپلنت مي شوند عبارتند از:

  1. عفونت در محل قرارگيري ايمپلنت دندان: كه علت آن ميتواند بيماري، سيگار كشيدن و يا عدم رعايت بهداشت دهان و دندان باشد.
  2. حركت كردن هاي كوچك (micro movements): هميشه جراحان ايمپلنت بايد به ثبات اوليه فيكسچر مطمئن باشند. گاهي در مواردي كه بلافاصله بعد از كشيدن ايمپلنت گذاشته ميشود. و در بسياري از موارد ايمپلنت هاي فوري كه پروتز در همان جلسه جراحي تحويل ميشود، احتمال حركت هاي كوچك منجر به شكست ايمپلنت وجود دارد.
  3. استخوان ناكافي براي ساپورت دندان: گاهي ممكن است كيفيت و كميت استخوان مناسب نباشد و جراح ايمپلنت به اين نكته توجه نكند و در اين موارد معمولا شكست اتفاق مي افتد.
  4. واكنش آلرژيك: واكنش آلرژيك به تيتانيوم بسيار نادر اما محتمل هست. علايم واكنش آلرژيك؛ تورم، از دست دادن حس چشايي و شايد حس خارش در لثه باشد. اگر به تيتانيوم حساسيت داريد با جراحتان درميان بگذاريد تا براي شما يك فلز ديگر را انتخاب كند.
  5. عدم توجه به توصيه هاي بعد از جراحي ايمپلنت
  6. تحليل لثه

منبع : 

ايمپلنت چيست و روش هاي اجرايي آن

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۱ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۱۱:۳۰:۰۸ توسط:محمد افخمي موضوع:

لايت كيور وودپكر مدل LED-F

لايت كيور وودپكر LED-F

مشخصات و اطلاعات لايت كيور وودپكر مدل LED-F:

زماني كه پوسيدگي دندان به قسمت هاي عميق تر يعني كانال دندان و پالپ ها مي رسد، درد شديدي ايجاد مي شود. كه ممكن است تحمل آن براي فرد بسيار سخت باشد. در اين گونه مواقع پزشك براي برطرف نمودن التهاب و درد دندان و همچنين افزايش طول عمر دندان درمان ريشه انجام مي دهد.

در اندودانتيكس يا همان درمان ريشه از ابزارهاي مختلفي استفاده مي شود. كه يكي از آن ها دستگاه لايت كيور مي باشد. البته از اين دستگاه در تمامي اندودانتيكس ها استفاده نمي شود. در برخي مواقع درمان ريشه براي دندان هاي جلويي و قابل ديد انجام مي شود. در اين صورت استفاده نمودن از آمالگام مي تواند زيبايي دندان ها را از بين ببرد. بنابراين بهترين مواد اندو براي ترميم دندان هاي قابل مشاهده كامپوزيت مي باشد.

از طرفي در برخي مواقع پوسيدگي به قدري كم است كه، دندان پزشك تشخيص مي دهد به جاي آمالگام از كامپوزيت همرنگ دندان استفاده نمايد. براي سفت نمودن كامپوزيت ها از دستگاه لايت كيور مانند لايت كيور وودپكر LED-F استفاده مي گردد. به همين منظور در ادامه قصد داريم شما را با لايت كيور وودپكر LED-F و كاربرد آن در دندان پزشكي به طور كامل آشنا كنيم.

 

دستگاه لايت كيور چيست؟

زماني كه پزشك استفاده نمودن از كامپوزيت را به جاي آمالگام تشخيص مي دهد. قطعا استفاده نمودن از دستگاه لايت كيور الزامي است. به طور كلي دستگاه لايت كيور نوعي ابزار اندو است، كه به منظور سفت و سخت نمودن كامپوزيت ها جهت پر كردن فضاي خالي دندان ها مورد استفاده قرار مي گيرد.

امروزه استفاده نمودن از كامپوزيت ها به منظور ترميم دندان از كاربرد بيشتري نسبت به كامپوزيت ها برخوردار است. زيرا اين مواد اندو هيچ اختلالي در زيبايي دندان ها ايجاد نمي كند. اما كامپوزيت ها مواد بسيار نرمي هستند كه با استفاده از دستگاه لايت سخت مي شوند. البته ميزان سختي كامپوزيت ها به درجه پليمريزاسيون و همچنين شدت نور خروجي از دستگاه بستگي دارد.

بهترين شدت نور دستگاه 400 تا 520 نانومتر است. البته عوامل گوناگوني وجود دارد كه مي تواند شدت نور خروجي از دستگاه موثر باشد.

با توجه به اينكه امروزه از كامپوزيت هاي نوري به وفور در دندان پزشكي استفاده مي شود. اهميت پليمريزاسيون نيز بيشتر مي شود. زيرا ميزان كيفيت و موفقيت اين كامپوزيت ها كاملا بستگي به ميزان polymerization دارد. به همين دليل در صورتي كه ميزان پليمريزاسيون ناقص باشد مي تواند اثرات مخرب در جذب آب و حلاليت كامپوزيت داشته و در نهايت منجر به كاهش سختي كامپوزيت شود. در اين مرحله دستگاه لايت كيور اهميت خود را به نمايش مي گذارد.

از طرفي در صورتي كه مواد مورد استفاده جهت ترميم دندان ناكافي باشد. مي توان به استفاده از اين دستگاه مواد قرار داده شده روي دندان را با استفاده از دستگاه لايت كيور سفت نمود و مجدد مواد روي دندان قرار داد.

 

نحوه عملكرد دستگاه لايت كيور به چه صورت است؟

مواد مورد استفاده در دستگاه لايت كيور حاوي آلفا دي كتون (كامفوركينون يا بنزين) مي باشد. براي رساندن آلفا دي كتون به وضعيت تحريك شده، نور با شدت كافي در دامنه خاص الزامي است. تا بتواند مواد ترميمي را به سختي قابل توجه برساند. از عوامل موثر در شدت نور خروجي اين دستگاه مي توان به موارد زير اشاره نمود.

  • احتمال خرابي فيلتر
  • آلوده بودن نوك دستگاه
  • ايجاد شكستگي در قيمت انتقال دهنده نور
  • ضعيف و مات شدن لامپ دستگاه
  • خراب شدن اجزا الكتريكي لايت كيور
  • ضعيف شدن منعكس كننده نور
  • تغيير پيدا كردن ولتاژ برق در محل درمان (مطب)
  • فاصله غير استاندارد نوك لايت كيور با مواد قرار گرفته روي دندان
  • عدم تعيين تابش نور دستگاه به اندازه كافي
  • كم بودن قطر نوك دستگاه
  • روش هاي متنوع استريل كردن دستگاه نيز مي تواند در تعيين شدت نور موثر باشد.

پوشش هاي پلاستيكي و يا سلفوني در قسمت نوك دستگاه لايت كيور قرار مي گيرد. كه نسبت به استريليزاسيون ارجح مي باشند. زيرا كاهش شدت نور در آن ها نسبت به ساير روش ها كمتر است. همچنين مانع از برخورد مواد ترميمي به نوك دستگاه مي شود. از آنجايي كه زمان تابش و همچنين فاصله دستگاه با مواد ترميمي كاملا به كنترل دندان پزشك بستگي دارد. در صورت كاهش كيفيت دندان پزشك مي تواند به راحتي آن را اصلاح نمايد. 

بهترين زمان و فاصله براي رسيدن به حداكثر پليمريزاسيون كامپوزيت توسط كارخانه سازنده روي راهنماي دستگاه تعيين شده است. كه بهتر است دندان پزشك با توجه به آن از لايت كيور وودپكر LED-F استفاده نمايد. زيرا هر چه فاصله بيشتر شود، ميزان پليمريزاسيون كامپوزيت نيز كاهش خواهد يافت.

 

بهترين برند دستگاه لايت كيور كدام است؟

شركت هاي مختلفي هستند كه دستگاه لايت كيور را ساخته اند. اما قطعا كيفيت تمامي اين دستگاه ها يكسان نيست. يكي از بهترين شركت هاي توليد كننده اين دستگاه برند WOODPERCKER است. اين دستگاه ها داراي صفحه OLED مي باشند كه موجب ديده شدن صفحه لايت از زواياي مختلف مي شود. اين دستگاه طراحي ارگونوميك دارد. كه موجب مي شود دندان پزشك بتواند تسلط بيشتري روي دستگاه داشته باشد و بهتر زمان استفاده از آن را تنظيم نمايد.

از طرفي دستگاه لايت كيور وودپكر داراي فن داخلي است. كه از گرم شدن بيش از اندازه دستگاه جلوگيري مي نمايد. از طرفي قابل تعويض بودن باتري اين دستگاه از ديگر مزاياي آن محسوب مي شود. اگر بخواهيم به ويژگي هاي ديگري از لايت كيور وودپكر LED-F اشاره نماييم بايد بگوييم كه اين دستگاه داراي سه مد كاري با حالت رمپ، فول و پالس مي باشد. از طرفي حافظه اتوماتيك لايت كيور وودپكر از تنظيم مكرر آن جلوگيري مي نمايد. همچنين از ويژگي هاي منحصر به فرد لايت كيور وودپكر مانند لايت كيور وودپكر LED-F مي توان به موارد زير اشاره نمود.

  • به طور مداوم و در كمتر از 10 ساعت، مي توان بيش از 500 بار از اين دستگاه استفاده نمود.
  • تنظيم زمان اين دستگاه بين 3 تا 40 ثانيه متغير است.
  • اين دستگاه همراه با لايت متر در بسته بندي آن، در اختيار فروشنده قرار مي گيرد.
  • زاويه تابش اين دستگاه 65 درجه است. به همين دليل از كاهش شدت نور جلوگيري مي نمايد.
  • ساخت كشور چين است و نوع اتصال آن بي سيم است.

 

مشخصات لايت كيور وودپكر LED-F:

  • صفحه نمايش و ابعاد:

صفحه نمايش تعبيه شده براي لايت كيور وودپكر LED-F از نوع OLED رنگي بوده و از يك فن داخلي جهت خنك سازي دستگاه در حين كار و جلوگيري از آسيب به دست كاربر نيز برخوردار مي باشد. در صورت يك بار شارژ كامل اين دستگاه مي توان از آن به ميزان 500 بار به راحتي استفاده نمود. ابعاد اين دستگاه برابر با 150*40*195 ميلي متر با وزن 210 گرم مي باشد. در صورت نياز نيز مي توان اقدام به تعويض باتري دستگاه نمود.

  • طول موج:

طول موج لايت كيور وودپكر LED-F در حين كار به ميزان 450 الي 470 نانومتر بوده و زاويه تابش آن برابر با 65 درجه مي باشد. شدت نور اين محصول نيز تا ميزان 1800mw/cm2 مي باشد. اين دستگاه مي تواند در مدت زمان 3 ثانيه اقدام به كيور كردن 6 ميلي متر از سطح دندان نمايد. لايت كيور وودپكر LED-F مجهز به لايت متر جهت تست اشعه خارجي بوده و امكان اتصال آن به پروب بليچينگ نيز وجود دارد.

  • زمان و مد كاري:

لايت كيور وودپكر LED-F از سه حالت و مد كاري شامل Pulse، Full Power و Ramping برخوردار مي باشد. همچنين لايت كيور وودپكر LED-F مجهز به قابليت تنظيم زمان از 3 الي 40 ثانيه بوده كه دندانپزشك با توجه به نياز خود زمان مناسب را تنظيم مي نمايد. همچنين براي لايت كيور وودپكر LED-F يك عدد لايت گاد با قابليت اتوكلاو نيز تعبيه شده است. لامپ موجود در لايت كيور وودپكر LED-F نيز از نوع LED با نور بسيار بالا است كه به افزايش ميدان ديد دندانپزشك كمك بسياري مي نمايد.

منبع : 

خريد لايت كيور وودپكر مدل LED-F

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۰۲:۰۷:۳۳ توسط:محمد افخمي موضوع:

لايت كيور وودپكر مدل LED-F

لايت كيور وودپكر LED-F

مشخصات و اطلاعات لايت كيور وودپكر مدل LED-F:

زماني كه پوسيدگي دندان به قسمت هاي عميق تر يعني كانال دندان و پالپ ها مي رسد، درد شديدي ايجاد مي شود. كه ممكن است تحمل آن براي فرد بسيار سخت باشد. در اين گونه مواقع پزشك براي برطرف نمودن التهاب و درد دندان و همچنين افزايش طول عمر دندان درمان ريشه انجام مي دهد.

در اندودانتيكس يا همان درمان ريشه از ابزارهاي مختلفي استفاده مي شود. كه يكي از آن ها دستگاه لايت كيور مي باشد. البته از اين دستگاه در تمامي اندودانتيكس ها استفاده نمي شود. در برخي مواقع درمان ريشه براي دندان هاي جلويي و قابل ديد انجام مي شود. در اين صورت استفاده نمودن از آمالگام مي تواند زيبايي دندان ها را از بين ببرد. بنابراين بهترين مواد اندو براي ترميم دندان هاي قابل مشاهده كامپوزيت مي باشد.

از طرفي در برخي مواقع پوسيدگي به قدري كم است كه، دندان پزشك تشخيص مي دهد به جاي آمالگام از كامپوزيت همرنگ دندان استفاده نمايد. براي سفت نمودن كامپوزيت ها از دستگاه لايت كيور مانند لايت كيور وودپكر LED-F استفاده مي گردد. به همين منظور در ادامه قصد داريم شما را با لايت كيور وودپكر LED-F و كاربرد آن در دندان پزشكي به طور كامل آشنا كنيم.

 

دستگاه لايت كيور چيست؟

زماني كه پزشك استفاده نمودن از كامپوزيت را به جاي آمالگام تشخيص مي دهد. قطعا استفاده نمودن از دستگاه لايت كيور الزامي است. به طور كلي دستگاه لايت كيور نوعي ابزار اندو است، كه به منظور سفت و سخت نمودن كامپوزيت ها جهت پر كردن فضاي خالي دندان ها مورد استفاده قرار مي گيرد.

امروزه استفاده نمودن از كامپوزيت ها به منظور ترميم دندان از كاربرد بيشتري نسبت به كامپوزيت ها برخوردار است. زيرا اين مواد اندو هيچ اختلالي در زيبايي دندان ها ايجاد نمي كند. اما كامپوزيت ها مواد بسيار نرمي هستند كه با استفاده از دستگاه لايت سخت مي شوند. البته ميزان سختي كامپوزيت ها به درجه پليمريزاسيون و همچنين شدت نور خروجي از دستگاه بستگي دارد.

بهترين شدت نور دستگاه 400 تا 520 نانومتر است. البته عوامل گوناگوني وجود دارد كه مي تواند شدت نور خروجي از دستگاه موثر باشد.

با توجه به اينكه امروزه از كامپوزيت هاي نوري به وفور در دندان پزشكي استفاده مي شود. اهميت پليمريزاسيون نيز بيشتر مي شود. زيرا ميزان كيفيت و موفقيت اين كامپوزيت ها كاملا بستگي به ميزان polymerization دارد. به همين دليل در صورتي كه ميزان پليمريزاسيون ناقص باشد مي تواند اثرات مخرب در جذب آب و حلاليت كامپوزيت داشته و در نهايت منجر به كاهش سختي كامپوزيت شود. در اين مرحله دستگاه لايت كيور اهميت خود را به نمايش مي گذارد.

از طرفي در صورتي كه مواد مورد استفاده جهت ترميم دندان ناكافي باشد. مي توان به استفاده از اين دستگاه مواد قرار داده شده روي دندان را با استفاده از دستگاه لايت كيور سفت نمود و مجدد مواد روي دندان قرار داد.

 

نحوه عملكرد دستگاه لايت كيور به چه صورت است؟

مواد مورد استفاده در دستگاه لايت كيور حاوي آلفا دي كتون (كامفوركينون يا بنزين) مي باشد. براي رساندن آلفا دي كتون به وضعيت تحريك شده، نور با شدت كافي در دامنه خاص الزامي است. تا بتواند مواد ترميمي را به سختي قابل توجه برساند. از عوامل موثر در شدت نور خروجي اين دستگاه مي توان به موارد زير اشاره نمود.

  • احتمال خرابي فيلتر
  • آلوده بودن نوك دستگاه
  • ايجاد شكستگي در قيمت انتقال دهنده نور
  • ضعيف و مات شدن لامپ دستگاه
  • خراب شدن اجزا الكتريكي لايت كيور
  • ضعيف شدن منعكس كننده نور
  • تغيير پيدا كردن ولتاژ برق در محل درمان (مطب)
  • فاصله غير استاندارد نوك لايت كيور با مواد قرار گرفته روي دندان
  • عدم تعيين تابش نور دستگاه به اندازه كافي
  • كم بودن قطر نوك دستگاه
  • روش هاي متنوع استريل كردن دستگاه نيز مي تواند در تعيين شدت نور موثر باشد.

پوشش هاي پلاستيكي و يا سلفوني در قسمت نوك دستگاه لايت كيور قرار مي گيرد. كه نسبت به استريليزاسيون ارجح مي باشند. زيرا كاهش شدت نور در آن ها نسبت به ساير روش ها كمتر است. همچنين مانع از برخورد مواد ترميمي به نوك دستگاه مي شود. از آنجايي كه زمان تابش و همچنين فاصله دستگاه با مواد ترميمي كاملا به كنترل دندان پزشك بستگي دارد. در صورت كاهش كيفيت دندان پزشك مي تواند به راحتي آن را اصلاح نمايد. 

بهترين زمان و فاصله براي رسيدن به حداكثر پليمريزاسيون كامپوزيت توسط كارخانه سازنده روي راهنماي دستگاه تعيين شده است. كه بهتر است دندان پزشك با توجه به آن از لايت كيور وودپكر LED-F استفاده نمايد. زيرا هر چه فاصله بيشتر شود، ميزان پليمريزاسيون كامپوزيت نيز كاهش خواهد يافت.

 

بهترين برند دستگاه لايت كيور كدام است؟

شركت هاي مختلفي هستند كه دستگاه لايت كيور را ساخته اند. اما قطعا كيفيت تمامي اين دستگاه ها يكسان نيست. يكي از بهترين شركت هاي توليد كننده اين دستگاه برند WOODPERCKER است. اين دستگاه ها داراي صفحه OLED مي باشند كه موجب ديده شدن صفحه لايت از زواياي مختلف مي شود. اين دستگاه طراحي ارگونوميك دارد. كه موجب مي شود دندان پزشك بتواند تسلط بيشتري روي دستگاه داشته باشد و بهتر زمان استفاده از آن را تنظيم نمايد.

از طرفي دستگاه لايت كيور وودپكر داراي فن داخلي است. كه از گرم شدن بيش از اندازه دستگاه جلوگيري مي نمايد. از طرفي قابل تعويض بودن باتري اين دستگاه از ديگر مزاياي آن محسوب مي شود. اگر بخواهيم به ويژگي هاي ديگري از لايت كيور وودپكر LED-F اشاره نماييم بايد بگوييم كه اين دستگاه داراي سه مد كاري با حالت رمپ، فول و پالس مي باشد. از طرفي حافظه اتوماتيك لايت كيور وودپكر از تنظيم مكرر آن جلوگيري مي نمايد. همچنين از ويژگي هاي منحصر به فرد لايت كيور وودپكر مانند لايت كيور وودپكر LED-F مي توان به موارد زير اشاره نمود.

  • به طور مداوم و در كمتر از 10 ساعت، مي توان بيش از 500 بار از اين دستگاه استفاده نمود.
  • تنظيم زمان اين دستگاه بين 3 تا 40 ثانيه متغير است.
  • اين دستگاه همراه با لايت متر در بسته بندي آن، در اختيار فروشنده قرار مي گيرد.
  • زاويه تابش اين دستگاه 65 درجه است. به همين دليل از كاهش شدت نور جلوگيري مي نمايد.
  • ساخت كشور چين است و نوع اتصال آن بي سيم است.

 

مشخصات لايت كيور وودپكر LED-F:

  • صفحه نمايش و ابعاد:

صفحه نمايش تعبيه شده براي لايت كيور وودپكر LED-F از نوع OLED رنگي بوده و از يك فن داخلي جهت خنك سازي دستگاه در حين كار و جلوگيري از آسيب به دست كاربر نيز برخوردار مي باشد. در صورت يك بار شارژ كامل اين دستگاه مي توان از آن به ميزان 500 بار به راحتي استفاده نمود. ابعاد اين دستگاه برابر با 150*40*195 ميلي متر با وزن 210 گرم مي باشد. در صورت نياز نيز مي توان اقدام به تعويض باتري دستگاه نمود.

  • طول موج:

طول موج لايت كيور وودپكر LED-F در حين كار به ميزان 450 الي 470 نانومتر بوده و زاويه تابش آن برابر با 65 درجه مي باشد. شدت نور اين محصول نيز تا ميزان 1800mw/cm2 مي باشد. اين دستگاه مي تواند در مدت زمان 3 ثانيه اقدام به كيور كردن 6 ميلي متر از سطح دندان نمايد. لايت كيور وودپكر LED-F مجهز به لايت متر جهت تست اشعه خارجي بوده و امكان اتصال آن به پروب بليچينگ نيز وجود دارد.

  • زمان و مد كاري:

لايت كيور وودپكر LED-F از سه حالت و مد كاري شامل Pulse، Full Power و Ramping برخوردار مي باشد. همچنين لايت كيور وودپكر LED-F مجهز به قابليت تنظيم زمان از 3 الي 40 ثانيه بوده كه دندانپزشك با توجه به نياز خود زمان مناسب را تنظيم مي نمايد. همچنين براي لايت كيور وودپكر LED-F يك عدد لايت گاد با قابليت اتوكلاو نيز تعبيه شده است. لامپ موجود در لايت كيور وودپكر LED-F نيز از نوع LED با نور بسيار بالا است كه به افزايش ميدان ديد دندانپزشك كمك بسياري مي نمايد.

منبع : 

خريد لايت كيور وودپكر مدل LED-F

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۰۲:۰۷:۳۱ توسط:محمد افخمي موضوع:

كامپوزيت فلو سولافيل

مشخصات و اطلاعات كامپوزيت فلو سولافيل:

در اين مقاله قصد داريم به معرفي يكي از بهترين هاي دنياي كامپوزيت بپردازيم. گفتني هاي زيادي پيرامون كامپوزيت سولافيل و فلو سولافيل وجود دارد كه تك تك آنها را بررسي خواهيم كرد. از معرفي اين محصولات گرفته تا بيان ويژگي ها، مزايا و بررسي كاتالوگ رنگي، همه و همه را مورد بررسي قرار خواهيم داد. تنها كاري كه بايد بكنيد اين است كه تا پايان با ما همراه باشيد و در آخر، تصميم خود را براي خريدن اين محصول بگيريد يا از آن بگذريد كه البته احتمالش نزديك به صفر است!

 

معرفي كامپوزيت سولافيل و فلو سولافيل:

كامپوزيت سولافيل و فلو سولافيل، مواد ترميم كننده اي در سطح جهاني هستند كه تركيبي از پركننده هاي ماكرو و ميكرو با ويژگي هاي فيزيكي عالي مي‌باشند. اين محصول، ساخت كشور انگلستان است و داراي بالاترين كيفيت در بين هم رده هاي خود مي‌باشد. كامپوزيت سولافيل و فلو سولافيل هر يك، محصولاتي جداگانه هستند و به صورت مجزا نياز به بررسي دارند. در ادامه به شكل مجزا به بررسي ويژگي ها، موارد مصرف و مزاياي هر كدام خواهيم پرداخت.

 

شركت سازنده كامپوزيت سولافيل و فلو سولافيل:

كامپوزيت سولافيل و فلو سولافيل محصولاتي از كمپاني Trent Dent انگلستان مي‌باشند. اين توليد كننده، يك شركت متمركز مستقر در لندن است كه در زمينه توليد و توزيع مواد ترميم كننده دندان در بازارهاي صنعت دندانپزشكي انگلستان، آمريكا، اروپا، آسيا و استراليا فعاليت مي‌كند. هدف اصلي اين شركت افزايش سطح خدمات به طور مداوم با توسعه ايده ها، تكنيك ها و راه حل هاي نوآورانه است. اين مجموعه در حال حاضر سه نوع كامپوزيت دنداني توليد و در بازار عرضه مي‌كند. اين سه محصول عبارتند از:

  • كامپوزيت سولافيل (Solafil M90)
  • كامپوزيت سولافيل (Solafil N50)
  • كامپوزيت فلو سولافيل (Solafil Flow)

كامپوزيت فلو سولافيل:

كامپوزيت فلو سولافيل تركيبي سبك و قابل جريان است كه براي ترميم مستقيم و ترميم شكاف هاي مختلف مناسب است. اين كامپوزيت براي حفرات ايجاد شده در دندان هاي كلاس 1 و 2 و 3 و 4 كاملا كاربردي و مناسب است.

 

مشخصات كامپوزيت فلو سولافيلك:

  • كاملا مناسب براي تاثيرگذاري روي نواحي سخت دندان
  • قابليت پرتوي بالا و ترميم آسان
  • فوق العاده عالي از جهت زيبايي شناسي
  • قابليت صيقل پذيري و اشعه ايكس عالي
  • توسعه يافته از جهت سازگاري زيستي
  • ماندگاري بالا و دوام طولاني مدت
  • بسيار مقاوم در برابر شستشو
  • اندازه ذرات پركننده: متوسط

 

موارد مصرف كامپوزيت فلو سولافيل:

  • قابل استفاده براي حفرات دندان هاي كلاس 1 و 2 و 3 و 4
  • قابل استفاده براي ترميم كامپوزيت هاي معيوب
  • غير چسبنده و غير فرار است بنابراين كاملا عالي آداپته مي‌شود
  • براي ترميم مستقيم طراحي شده است
  • قابل استفاده براي فيشور سيلانت

 

كاتالوگ رنگ سايه هاي كامپوزيت فلو سولافيل:

رنگ سايه هاي اين محصول عبارت است از:

  • A1, A2, A3, A3.5
  • B1, B2, B3
  • Clear

بسته بندي كامپوزيت فلو سولافيل:

بسته بندي اين محصول حاوي سرنگ هاي 2 گرمي از ماده مورد نظر مي‌باشد.

 

انتخاب بهترين كامپوزيت براي بيماران شما:

اكنون بيش از هر زمان ديگري، بيماران درخواست ترميم و زيباسازي دندان هاي خود هستند و به لطف جديدترين كامپوزيت هاي دندانپزشكي موجود، دستيابي به آن به صورت روزانه امكان پذير است.

مطمئن باشيد فردي كه براي ترميم و زيبايي دندان هاي خود به مطب شما مراجعه مي‌كند قبلا در اين مورد تحقيق كرده و بعد از سبك و سنگين كردن همه موارد، شما را انتخاب كرده پس شما وظيفه داريد كه از بهترين كامپوزيت موجود براي او استفاده كنيد و اين را در نظر داشته باشيد كه حتي در صورتي كه شما در كارتان بهترين باشيد، مواد بي كيفيت به راحتي كار شما را زير سوال خواهد برد پس در انتخاب كامپوزيت مناسب، نهايت دقت را به خرج دهيد.

منبع: 

خريد كامپوزيت فلو سولافيل

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ساعت: ۱۲:۰۳:۲۹ توسط:محمد افخمي موضوع: